23948sdkhjf

Fik du læst? Her er året hidtil største historier om jobskift

Sommerferien er for manges vedkommende ved at være slut, arbejder kalder igen, og - forhåbentligt nogenlunde veludhvilet - kan det give anledning til at kigge tilbage på de måneder, der er gået.

Det har vi i hvert fald gjort på redaktionen her hos Metal-Supply, hvor vi forsøger at kaste et blik på nogle af de største historier siden årsskiftet.

Denne gang vil vi kigge på de ti historier om jobnyt, som fik allerstørst opmærksomhed indtil sommerferien. Med andre ord, de artikler, der tiltrak allerflest af jer læsere.

Du har måske fulgt så skarpt med i årets mere end 250 nyhedsbreve, at du har læst alle de nævnte artikler, måske har du misset en enkelt eller glemt et par stykker - her er i hvert fald en gennemgang.

10. To tidligere fejedrenge overtager værktøjsfabrik

Som den 10. mest læste artikel om jobskifte, starter vi på gulvet. Eller rettere sagt - det gjorde Søren Zylauv og Carsten Wittendorff, der fra 1. maj formelt var ejere af Værkstøjsfabrikken Paw.

De hidtidige ejere Helene og Paw Nedergaard, der havde drevet virksomheden i 36 år, er gået på pension.

- Det er jo nogle knægte, som jeg har kendt, siden de var 14 år. Så jeg har på en måde selv opdraget dem, og jeg er helt tryg ved at overdrage mit livsværk til dem, siger Paw Nedergaard.

9. Alfa Laval klar med ny direktør i Aalborg

Det var også i maj måned, at Alfa Laval kunne præsentere den mand, der skulle stå i i spidsen for alle industrikoncernens aktiviteter i Aalborg.

Navnet er Stig Person, der dermed fik ansvaret for alle industrikoncernens aktiviteter i Aalborg, som genererer en årlig omsætning på omkring 2,5 mia. kr. Omdrejningspunktet for Alfa Laval Aalborg er særligt via udviklingen af nye teknologier og løsninger at bidrage til den grønne omstilling af virksomhedens kunder, som især tæller rederier og øvrige aktører i den maritime branche.

8. Bladt Industries henter Peter Rindebæks afløser hos Vestas

Det har været en begivenhedsrigt halvår for Bladt Industries, der i marts vinkede farvel til topchef Anders Søe-Jensen, der stoppede øjeblikkeligt og i juli blev solgt til et koreansk selskab.

Men det var faktisk historien fra januar om virksomhedens nye COO, der tiltrak sig størst opmærksomhed. I slutningen af sidste år blev Peter Rindebæk afskediget som driftsdirektør, COO, og i januar havde den nordjyske stålkoncern fundet hans afløser.

Det blev Flemming Ougaard, der tiltrådte stillingen 1. marts.

7. Lemvigh-Müller henter ny indkøbsdirektør for stål

Uden at afsløre mere, så optræder Lemvigh-Müller flere gange på denne liste. Først gang er historien om René Gotfredsen, der i marts satte sig i stolen som senior director med ansvar for Lemvigh-Müllers stålindkøb. Han træder samtidig ind i virksomhedens chefgruppe.

Han kom med lang erfaring indenfor strategisk indkøb, ledelse og organisationsudvikling.

Fra 2014-2022 har han været group procurement director for Hempel, hvor han blandt andet har haft fokus på udvikling af strategisk indkøb, digitalisering og bæredygtighed. Før det har han været indkøbsansvarlig hos Flügger, hvor han var fra 2010-2014, samt Ambu hvor han var ansat fra 2006-2010.

6. 800 medarbejdere får ny chef: Alfa Laval i Kolding skifter ud på direktørposten

Apropos virksomheds-gengangere, så dukker Alfa Laval op igen. Denne gang er det Alfa Laval Kolding, hvor nyheden om, at 800 medarbejdere fik ny chef naturligvis tiltrak sig en del interesse.

I marts overtog Bjarne Søndergaard posten som site manager efter Ole Rudbeck Petersen.

- Det er vigtigt, at kunderne oplever, at vi holder, hvad vi lover, og at kvaliteten på vores produkter og services er som lovet. Derfor foretager vi også de investeringer, der er nødvendige for at sikre os det nyeste udstyr og understøtte en fortsat øget digitalisering, forklarede Bjarne Søndergaard i den forbindelse.

5. Tibnor får ny direktør i Danmark

I juni måned kiggede de danske afdeling i Tibnor i egne rækker, da den hidtidige administrerende direktør i Tibnor Danmark, Fredrik Haglund, fratrådte sin stilling for at fortsætte i rollen som koncerndirektør for den samlede Tibnor-forretning med hovedsæde i Solna i Sverige.

Ny mand på posten blev salgsdirektør Søren Pliniussen, der fremover skulle stå i spidsen for Tibnors danske forretning. Søren Pliniussen har været en del af Tibnor siden 2006, og har fra 2019 til i juni arbejdet som salgsdirektør

4. Ejer genindtræder som direktør hos Gantech

I juli sidste år ansatte ejerleder Henrik Gantzel en ny direktør for sin virksomhed Gantech. Det skulle give plads til, at ejeren selv kunne træde et skridt i baggrunden.

Da vi nåede til april var den beslutning imidlertid vendt på hovedet, og Henrik Gantzel genindtrådt på direktørposten.

- Det var bare ikke det rigtige match, konstaterede Henrik Gantzel.

3. Sanistål opruster i ledelsen og gør klar til flere opkøb

Claudio Christensen, der er CEO i Sanistål og landechef i Ahlsell Danmark, var ganske klar i mælet, da det kom frem, at Uffe Iversen, der blev hentet til Sanistål i 2020 som økonomidirektør (CFO), i marts blev udnævnt til M&A direktør.

- Da Uffe kom til Sanistål, var det med et klart mandat fra bestyrelsen om at sikre et salg af virksomheden. Det har han til fulde leveret på. Nu skal Uffe stå i spidsen for en række spændende opkøb, og det ser jeg personligt rigtig meget frem til, fortalte Claudio Christensen.

Efter Sanistål i januar blev en del af Ahlsell Group, er virksomheden i fuld gang med at gøre virksomheden endnu mere relevant for både eksisterende kunder og nye kundesegmenter.

Det kommer blandt andet til at indebære en række opkøb og fusioner, som Uffe Iversen som M&A Direktør får det øverste ansvar for i både Danmark og Baltikum.

2. Stopper efter 15 år: Micro Matic skal have ny direktør

Mens de otte foregående nyheder har handlet om stillinger, der blev besat, så handler den næstmest læste artikel om en stilling, der blev forladt.

Efter 15 år på posten har CEO for Micro Matic, en af verdens førende producenter af fadølssystemer og -løsninger, valgte Søren Vilby i april at træde tilbage for at hellige sig andre udfordringer.

Micro Matics CFO, Anders Nørgaard, blev i den forbindelse udnævnt til interim CEO, indtil en ny CEO er klar til at overtage posten. Den proces startede med det samme, og det er forventningen, at en ny CEO kan præsenteres tidligt i andet halvår af 2023.

1. Lemvigh-Müller udnævner CEO

Som lovet, så optræder Lemvigh-Müller mere end én gang på denne liste - nemlig også som den mest læste.

Det er artiklen om Christian Søgaard-Christensen, der siden 2019 har været CFO i Lemvigh-Müller, der i juni blev udnævnt som administrerende direktør for virksomheden.

- Udover at være en erfaren finansdirektør er Christian Søgaard-Christensen også en stærk strategisk tænker og en dygtig kommunikator. Han har på kort tid formået at sætte sit tydelige aftryk på virksomhedens positive udvikling de senere år. Bestyrelsen har stor tillid til, at Christian og hans kolleger vil kunne udfolde vores ambitiøse strategi til gavn for vores kunder, leverandører og medarbejdere, udtalte bestyrelsesformand Christian Lemvigh-Müller om udnævnelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094