23948sdkhjf

Stopper efter 15 år: Micro Matic skal have ny direktør

Efter 15 år på posten har CEO Søren Vilby valgt at træde tilbage for at hellige sig andre udfordringer. Det oplyser Micro Matic i en pressemeddelelse.

Det er Søren Vilby selv, der har truffet beslutningen, fordi han ønsker at stoppe på toppen, og fordi han ønsker at kaste sig over nye udfordringer.

Beslutningen kommer i forlængelse af et forventet historisk flot 2022/2023-regnskab med en omsætning lige over 2 mia. kr., som offentliggøres til juni, og i forbindelse med, at Micro Matic har vedtaget en ny strategi, der over de kommende fem år skal skabe markant vækst i koncernen.

Virksomhedens bestyrelse vil nu indlede processen med at finde en ny CEO til Micro Matic.

- Vi er meget taknemmelige for alt det, som Søren har gjort for koncernen igennem de sidste 15 år. Micro Matic har udviklet sig kolossalt med Søren ved roret, og vores samarbejde slutter på toppen. Vi er kommet godt igennem coronapandemien, vi leverer snart et flot regnskab, og vi har sammen lagt en ambitiøs vækstplan for koncernen, siger bestyrelsesformand Jørgen Jensen, og fortsætter:

- I forbindelse med udviklingen af vores nye strategi har Søren meddelt os, at han ønsker at prøve noget andet, og at han derfor ønsker at stoppe som CEO. Den beslutning respekterer vi naturligvis, så nu vil vi gå på jagt efter en ny leder til at stå i spidsen for koncernens fortsatte rejse.

Søren Vilby kom til Micro Matic i 2008 og blev i 2010 direktør for hele Nielsen & Nielsen-koncernen, som dengang bestod af Micro Matic, Senmatic, Nassau Doors og Triax og havde en omsætning på 2,3 mia. kr.

I sine 13 år som administrerende direktør har Søren Vilby stået i spidsen for en ambitiøs strategi om at frasælge datterselskaberne Senmatic, Nassau Doors og Triax for at fokusere på og udvikle Micro Matic.

I 2016 blev Søren Vilby tildelt EY's ”Entrepreneur of the Year”-pris i Danmark for sit lederskab og bidrag til at udvikle og styrke Micro Matics position som en af verdens førende producenter af fadølssystemer og -løsninger.

- Jeg er stolt over, hvad jeg har stået i spidsen for igennem de sidste 15 år, men jeg har besluttet, at tiden er den rigtige til at prøve andre ting i mit arbejdsliv. Det er naturligvis vemodigt at forlade Micro Matic, men jeg er glad for at stoppe på toppen og overlade et stærkt Micro Matic til en ny CEO, og jeg synes, at timingen med vedtagelsen af en ny strategi og et rekordregnskab er et godt tidspunkt. Samtidig glæder jeg mig til at prøve kræfter med andre spændende opgaver i fremtiden, siger Søren Vilby.

Micro Matics CFO, Anders Nørgaard, er blevet udnævnt til interim CEO, indtil en ny CEO er klar til at overtage posten. Den proces igangsættes med det samme, og det er forventningen, at en ny CEO kan præsenteres tidligt i andet halvår af 2023.

Artiklen er en del af temaet Navnenyheder.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11