23948sdkhjf

Alfa Laval klar med ny direktør i Aalborg

Den nye mand i spidsen får ansvaret for alle industrikoncernens aktiviteter i Aalborg, hvilket også indbefatter testcentret, der blandt andet har fokus på udviklingen nye maritime brændstoffers forbrændingsteknologi

Stig Person er ny administrerende direktør og ny site manager hos Alfa Laval i Aalborg og vil i den nye stilling fortsætte virksomhedens massive fokus på at teste og udvikle energireducerende løsninger til kunder særligt inden for den maritime branche.

Han står ligeledes i spidsen for Alfa Laval Test & Training Centre, som er verdensførende inden for test af blandt andet alternative brændstoffer til søfarten.

Stig Person har dermed ansvaret for alle industrikoncernens aktiviteter i Aalborg, som genererer en årlig omsætning på omkring 2,5 mia. kr. Omdrejningspunktet for Alfa Laval Aalborg er særligt via udviklingen af nye teknologier og løsninger at bidrage til den grønne omstilling af virksomhedens kunder, som især tæller rederier og øvrige aktører i den maritime branche.

Den store transition

Et vigtigt omdrejningspunkt er virksomhedens testcenter for miljø- og forbrændingsteknologi, som for nyligt er blevet udvidet, og hvor Alfa Laval samarbejder med en række af søfartens fremtrædende aktører herunder for eksempel Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping og DFDS om at teste og udvikle teknologier til fremtidens grønne søfart.

- Vores helt store opgave er at bidrage til den omfattende energitransition, der er i fuld gang overalt. For vores kunder handler det blandt andet om at udnytte restenergi og overskydende varme bedre, eksempelvis på store fragtskibe og inden for søfarten generelt, siger Stig Person, og fortsætter:

- Herudover er vejen mod CO2-neutrale brændstoffer i søfarten et af vores væsentligste forretningsområder, hvor vi i Aalborg er i fuld gang med at teste blandt andet metanol og forberede test med ammoniak som skibsbrændstof samt brændselsceller til metanol.

Søren Hjorth Krarup til Sverige

Stig Person overtager stillingen efter Søren Hjorth Krarup, der fortsætter i group finance hos Alfa Laval i Lund i Sverige. Alfa Laval i Aalborg er en multinational virksomhed med en lang række forskellige faggrupper og flere end 30 forskellige nationaliteter. Det stiller krav til at skabe og udvikle en kultur og et arbejdsmiljø, der er attraktivt både fagligt og socialt for både eksisterende og nye medarbejdere.

- Udvikling af grønnere energiløsninger kommer i højere og højere grad til at definere aktiviteterne hos Alfa Laval i Aalborg, som igennem de seneste mange år har gennemgået en omstilling fra produktionsvirksomhed til videns- og innovationsvirksomhed, forklarer Stig Person.

- Vi har derfor brug for at kunne tiltrække og fastholde arbejdskraft med de rette kompetencer, og det betyder, at vi blandt andet kommer til at udbygge vores samarbejde med uddannelsesinstitutioner, både i forhold til rekruttering af kandidater og i udviklingen af relevante uddannelser, uddyber han.

Stig Person har været en del af Alfa Laval siden 2006, hvor han startede i det daværende Aalborg Industries. Han har i løbet af de seneste år haft en række forskellige lederposter i Alfa Laval og kommer senest fra stillingen som vice president for Global Boiler Service.

Privat er han bosat i Vodskov og født og opvokset i Nørresundby.

Artiklen er en del af temaet Navnenyheder.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Plastkoncern købte stort ind og sikrede millionfremgang
Skaf en ny kollega og scor 20.000 kroner i bonus
Green Power Prisen 2023 går til ...
Ugens rokader del 2: Nye ansigter hos Logitrans, Sealing Systems, Wila...
FLSmidth på amerikansk opkøb
Producent af landbrugsredskaber har fuld ordrebog – men efter sommer ser det mere tåget ud
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094