23948sdkhjf

Året der gik: Et dyk i sommer

Efter et forår med stigende aktivitet fladede væksten ud henover sommerferien. Den betød problemer for nogen, mens andre fortsatte ufortrødent fremad.
Blandt de der blev ramt af den manglende vækst var Ertech Stål, der på grund af mangel på likviditet blev erklæret konkurs i starten af august ( Ertech Stål konkurs ). Samme skæbne overgik en måned senere LM-Løjt Maskinfabrik ( Sønderjysk maskinfabrik konkurs ).

I Sønderjylland gik det generelt godt for landsdelens flagskib Danfoss, men inden for enkelte forretningsområder mærkede Nordborg-koncernen stadig krisen. Derfor måtte Danfoss Power Electronics i begyndelsen af september afskedige 100 medarbejdere ( 100 skal afskediges hos Danfoss ).

I det sønderjyske skete der også et markant ejerskifte. Landbrugsmaskine-producenten JF-Stoll var hårdt mærket af den økonomiske krise, og i slutningen af september blev virksomheden overtaget af kollegaen Kongskilde ( Kongskilde køber JF-Stoll ).

Alt var dog ikke gråt i gråt, og blandt andet viste de danske underleverandører til vindmølleindustrien høj innovationsevne. Hos Ib Andresen fik man i juli en gennembrudsordre på et nyt vindmølletårn ( Ib Andresen scorer vindmølleordre ), og også ECM Indutries havde i sommeren godt fat i vindmølleindustrien med en stor ordre til en sydkoreansk vindmølleproducent ( Rekordordre til ECM Industries ).

Samtidig fortsatte vindmølleproducenterne med at opruste til fremtidens marked. Siemens Wind Power har traditionelt været en dansk-baseret virksomhed, men fremover flyttes en del af selskabets hovedkontor til Hamburg ( Siemens flytter afdeling fra Danmark til Tyskland ).

Al produktion er dog ikke på vej ud af Danmark, som nogen ellers vil hævde, og i slutningen af august blev der etableret noget så sjældent som et nyt dansk støberi, da Ferrofoss og Disa åbnede et nyt jernstøberi i Borup på Midtsjælland ( Nyt dansk jernstøberi ser dagens lys ).

At der er grobund for danske underleverandører, tror man også på hos Crisplant. I september solgte virksomheden sine pladebearbejdningsaktiviteter fra til tre af virksomhedens medarbejdere ( Crisplant frasælger pladebearbejdning ).

September er også traditionelt messe-tid, og i 2011 var det atter tid til Danmarks største underleverandør-messe. Daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen lagde som en del af valgkampen vejen forbi Herning, hvor han officielt åbnede HI 2011 ( HI skudt i gang med bulder og brag ).

I morgen runder Metal Supply året af med et tilbageblik på et blæsende og begivenhedsrigt efterår.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.134