23948sdkhjf

HI skudt i gang med bulder og brag

Statsminister Lars Løkke Rasmussen holdt åbningstalen ved HI 2011. Nu venter fire dage, hvor det meste af dansk industri er samlet i Herning.
Det var ikke uden ironisk distance, at statsminister Lars Løkke Rasmussen bemærkede, at den knap, han skulle trykke på for officielt at åbne HI 2011, var rød.

Det lykkedes ham dog alligevel at trykke på den, og i en sky af glitter og stjerner blev Danmarks største industrimesse skudt i gang tirsdag formiddag.

Rekord-mange produktnyheder
Statsministeren havde trukket den samlede danske presse til Herning, og det var badet i blitzlys, at han besteg talerstolen for at give sin åbningstale.

På forhånd advarede han om, at åbningstalen ville komme til at omhandle en del valg-snak, og det var et løfte, der blev holdt. Forinden nåede han dog at rose messen og dens betydning for dansk industri.

- Det er en god nyhed, at messen sætter rekord med 244 produktnyheder fra hele verden, konstaterede Lars Løkke Rasmussen, og understregede samtidig vigtigheden i at have en stærk industri-sektor i et land som Danmark, hvor der bruges mange ressourcer på velfærd.

Træd på speederen
Forud havde fremtidsforsker Jesper Bo Jensen givet sit bud på, hvordan de kommende år kommer til at forme sig for de danske virksomheder, og han valgte at anskue det fra den positive vinkel.

- Den der tror på det mørke har det langt lettere end de, der ser på det lyse. På trods af at vi har været igennem nogle hårde år, er der ingen grund til, at vi ikke skal træde på speederen, sagde Jesper Bo Jensen og understregede, at der også venter udfordringer, blandt andet i form af vores produktivitet.

- Det er moderne at sige, at vi skal leve af viden. Det kan ikke stå alene, men er afhængig af produktudvikling. Der skal komme noget ud i den anden ende, som nogen kan bruge. Derfor skal der fortsat være produktion i Danmark. Vi skal ikke producere det, der er blevet for dyrt, men koncentrere os om 0-serie-produktionen, pointerede Jesper Bo Jensen.

Mød de rigtige mennesker
Også direktør for MCH Messecenter Herning, Georg Sørensen, og formand for messekomiteen, Steen Bergstrøm, fik lejlighed til at byde velkommen til HI 2011.

- HI er muligheden for at møde kunderne face 2 face, og messen skal være jeres faste faglige mødested. Det personlige møde går aldrig af mode, sagde Georg Sørensen.

- Det er på HI Herning, man kan møde de rigtige mennesker, pointerede Steen Bergstrøm.

Messen løber til og med fredag den 9. september.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094