23948sdkhjf

Året der gik: Efterår med travlhed

Selvom barometret stadig melder om krise, beviste mange danske virksomheder i efteråret, at dansk industri er konkurrencedygtig med udlandet.
Det var blandt andet tilfældet hos Randers Tandhjulsfabrik, der fik noget af en appelsin i turbanen i november. Her var det nemlig Rolls Royce Marine, der lagde den hidtil største ordre i Randers-virksomhedens historie ( Tandhjulsfabrik får rekordordre fra Rolls Royce )

Travlhed var der også hos Siemens Wind Power, der i løbet af få måneder kunne annoncere ordrer på hele 270 vindmøller ( Ordrerne vælter ind hos Siemens )

Hos kollegaen Vestas var det til gengæld ikke de positive nyheder, der prægede efteråret. Den hårdt prøvede vindmølleproducent måtte annoncere endnu en fyringsrunde efter et nyt skuffende regnskab ( Vestas fyrer efter milliardunderskud ).

Mens Vestas flytter produktion væk fra Danmark, er der heldigvis også nogen, der går den anden vej. Det drejer sig blandt andet om kabineproducenten Bosal-Sekura, der via en helt ny lønstuktur pludselig kunne insource opgaver fra Litauen til Danmark ( Bosal-Sekura henter arbejde tilbage til Danmark ).

Et par helt nye fabrikker blev også sat på det danske metal-landkort i efteråret. Andresen Towers satte nyt liv i de gamle Vestas-bygninger i Rudkøbing ( Andresen Towers åbner produktion på Langeland ), og East Metal annoncerede i begyndelsen af december, at man vil åbne en ny afdeling i Nakskov, hvor man blandt andet vil producere komponenter til vindmølleindustrien ( East Metal etablerer dansk produktion i Nakskov ).

De to fabriksåbninger var ikke eneste indikator på, at Danmark stadig er centrum for den globale vindmølleindustri. Det beviste man blandt andet hos SSP Technology ved at producere en vindmøllevinge på hele 83,5 meter ( Verdens længste vindmøllevinge forlader Danmark ).

Vi slutter i konkurs-statistikken. 2013 blev ikke det mest minderige år, og en del virksomheder måtte desværre bukke under for det økonomiske pres. En del af dem fik heldigvis nyt liv, og blandt disse var Løndal Industri, som gik konkurs i august og senere opkøbt i oktober ( Løndal Industri genopstår som Løndal A/S ).

Med den solstrålehistorie ønsker Metal Supply god jul og godt nytår. Vi er klar med nye historier fra den danske metal- og maskinindustri fra onsdag den 2. januar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063