23948sdkhjf

Bosal-Sekura henter arbejde tilbage til Danmark

Når kreativiteten bliver sluppet fri blandt medarbejderne, kan danske virksomheder godt konkurrere med lavtlønslande. Hos Bosal-Sekura Industries i Randers har man således in-sourcet opgaver fra Litauen.
Effektiviseringer og produktivitetsforbedringer er i fokus, når en række virksomheder mødes i netværket ISCR (Industry Smart Center Randers).

Og netop effektivitseringer er noget, de har gode erfaringer med på Randers-virksomheden Bosal-Sekura Industries, der producerer førerhuse til en lang række maskiner inden for blandt andet landbrug, minedrift og skovbrug.

Ny lønstruktur gav pote
Her arbejder man blandt andet med en lønstruktur, der skal gøre medarbejderne mere effektive, forklarer driftsleder Thomas Larsen.

En grundløn bliver suppleret med både en kvalifikationsløn, en produktivitetsbonus, en kvalitetsbonus samt en mødebonus, der har gjort et kraftigt indhug i sygefraværet.

- Vi er en traditionel produktionsvirksomhed med mange ufaglærte arbejdere, og vores kunder presser prisen. Derfor er vi nødt til at finde besparelser i produktionen, forklarer han om den produktivitetsfremmende lønstruktur.

In-sourcet fra Litauen
Bosal-Sekura Industries har tidligere sendt arbejdsopgaver til Litauen for at få dem løst billigere. Men med den særlige lønstruktur hos virksomheden var det noget, medarbejderne kunne mærke på tegnebogen.

Derfor fandt smedene i virksomheden hurtigt sammen om at effektivisere og forbedre arbejdsgange, så nogle af de outsourcede opgaver med fordel kunne trækkes hjem igen.

- Medarbejderne bød ind med nye ideer til ændrede arbejdsgange, fortæller Thomas Larsen og tilføjer:

- Dermed kunne vi pludselig igen konkurrere med litauerne og derfor tage nogle af opgaverne tilbage til Danmark.

Fokus på underleverandører
Efter at have haft maskingiganten John Deere som kunde i mange år, er Bosal-Sekura Industries i Randers godt rustet til konkurrencen i branchen. De høje krav fra den store kunde betyder, at virksomheden i dag kan levere højt specialiserede produkter med en kort leveringstid.

- Vores fokus fremover bliver derfor blandt andet at samarbejde med vores egne underleverandører, så vi får effektiviseret deres arbejde og dermed fx kan reducere vores eget lagerbehov, forklarer Thomas Larsen om virksomhedens fremtidige udfordringer.

Industry Smart Center-netværket består af ca. 20 Randers-virksomheder, der mødes for at diskutere, hvordan man kan bevare og udvikle produktionsarbejdspladser i Danmark.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094