23948sdkhjf

East Metal etablerer dansk produktion i Nakskov

Den danske underleverandørvirksomhed supplerer fra 2013 produktionen fra to fabrikker i Letland med en afdeling på Lolland.
Stålvirksomheden East Metal med hovedkontor i Esbjerg vil skabe nyt liv i det tidligere Nakskov Skibsværfts bygninger, der ikke har været anvendt til at producere skibe siden 1987.

East Metal har siden 1997 udført underleverandøropgaver på primært tunge, komplekse stålkonstruktioner og –komponenter for danske virksomheder og beskæftiger over 500 medarbejdere på to moderne, ISO-certificerede fabrikker i Letland.

God placering
I fremtiden vil de tunge stålopgaver, som kun kan fragtes med skib eller specialtransport, blive delvis produceret i Letland og færdiggjort i nyrenoverede bygninger på 1.100 kvadratmeter på Nakskov Havn.

- Vi har undersøgt mulighederne for at etablere montage og slutproduktion i flere lande og er faldet for Nakskov, fordi byen ligger godt i forhold til offshore-aktiviteterne i Danmark og Norge, og fordi vi har oplevet stor imødekommenhed og villighed fra Lolland Kommune og andre partnere i lokalområdet. Vi ser frem til et godt samarbejde med den lokale fagbevægelse og er allerede i dialog med Dansk Metal, siger administrerende direktør Bent Juul Larsen, East Metal Trade.

Ny afdelingschef
Valget af Nakskov Havn som base for en dansk produktion er styrket af, at området i de kommende år bliver centrum for en række store infrastrukturprojekter, herunder forbindelsen over Femern Bælt, renoveringen af Storstrømsbroen, vindmølleparker og udbygningen af jernbanenettet.

- Vi har ansat en afdelingschef til Nakskov, Thomas Korreborg Riis, som kommer fra en anden stilling i koncernen, og i begyndelsen af januar forventer vi at ansætte en svejsespecialist. I takt med ordreindgangen forventer vi at beskæftige 15-20 timelønnede medarbejdere inden for et år. Vore kunder inden for især energisektoren får i stigende omfang fremstillet tunge stålkonstruktioner og -komponenter, og hvis tendensen fortsætter, er det realistisk, at vi inden for fem år beskæftiger 50-100 mand i Nakskov, siger Bent Juul Larsen.

Ud over egen stålproduktion har East metal indgået et strategisk samarbejde om overfladebehandling af stålprodukter med Skagen Sandblæseri & Skibs-service, der har afdeling i Nakskov og er godkendt til offshoreopgaver.

Borgmester: Ny optimisme i Nakskov
Lollands borgmester, Stig Vestergaard, er begejstret ved udsigten til, at øen to år efter lukningen af Vestas’ vingefabrik med 430 medarbejdere i Nakskov bliver tilført ny stålproduktion. Kommunen investerer en million kr. i at renovere dele af de tidligere værftsbygninger, og East Metal har option på yderligere arealer i takt med, at der eventuelt opstår behov for at udvide.

- Det giver optimisme og tro på bedre tider i en gammel skibsværftsby, når en seriøs virksomhed som East Metal ønsker at etablere stålproduktion i Nakskov. Vi har den loyale og stabile arbejdskraft, der bliver efterspurgt, og East Metals planer passer ind vores strategi om at tiltrække virksomheder. Planerne vil få afsmittende virkning på også handelslivet og andre dele af lokalsamfundet, siger Stig Vestergaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096