23948sdkhjf

Året der gik: Gang i ordrebogen

Metal- og maskinindustrien meldte om travlhed i 2016.

Hos en af Danmarks største underleverandører var der godt gang i hjulene. Meget symptomatisk kunne Ib Andresen Industri derfor allerede i februar offentliggøre en storordre fra entreprenørkoncernen Per Aarslef A/S: Trecifret millionordre til Ib Andresen Industri.

Ordreniveauet nåede også nye højder hos nordjyske Carsoe, der ligeledes i februar kunne offentliggøre sin største ordre til dato: Rekordordre til Carsoe.

Hos Vildbjerg-virksomheden Multicut har man igennem flere år arbejdet målrettet på at blive underleverandør til flyindustrien. I 2016 fik man endnu et bevis på, at det har været en succes: Ny Boeing-ordre til Multicut.

I Thisted besluttede Coloplast sig for, at man ville afhænde sin maskinproduktion. Lokale kræfter trådte til og etablerede en ny maskinfabrik, som ved flere lejligheder i 2016 viste sig levedygtig: Rekordordre til nordjysk maskinproducent.

Ligeledes i det nordjyske landede Bladt Industries i samarbejde med Semco Maritime en historisk ordre på hele tre transformerstationer: Bladt og Semco lander historisk ordre.

Ude på vandet var der dog oprør, da regeringen ville sende reparation af den danske fregat Niels Juel i EU-udbud. I første omgang blev opgaven vundet af et estisk værft, men i sidste ende endte opgaven alligevel hos fynske Fayard: Fayard får fregat-ordre.

I det hele taget er der godt gang i ordrebøgerne rundt omkring i Danmark. Her er et par af de andre markante ordrer, Metal Supply skrev om i 2016:

Fabrik i fabrikken: Underleverandør lander aftale på trecifret millionbeløb

Underleverandør lokker produktion hjem fra Østen

Rekordordre til KSM Group

Genrejst Brüel lander amerikansk kæmpeordre

Vestas lander gigant-ordre

Stor ordre til Vorning Maskinfabrik

Dacapo forlænger aftale med sin største kunde

Rekordordre til Lauridsen Industri

Tog-ordre til Randers

Underleverandør vælter sig i ordrer

Rekordordre til Asme

Stor fundament-ordre til Bladt

Million-ordre kom med canadisk post

ECM Industries indgår sin største kontrakt nogensinde

R&D bygger en af verdens største testbænke

Victor DST indgår storaftale

Storordre til Jensen Metal

Tysk gennembrudsordre til vestjysk maskinproducent

Rekordordre til nordjysk maskinproducent

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063