23948sdkhjf

Vestas lander gigant-ordre

En norsk ordre på hele 1 GW bliver nu alligevel en realitet.
De norske energiselskaber Statkraft og TrønderEnergi skal sammen med det europæiske investerings-konsortium Nordic Wind Power DA opføre Europas største onshore-vindmøllepark i det centrale Norge. Det oplyser Statkraft i en pressemeddelelse.

Vindmølleparken skal bygges på Fosen-halvøen på øen Snillfjord, og kommer til at bestå af 278 stk. Vestas-møller af typerne V117-3.45 MW og V112-3.45 MW begge optimeret, så de kan yde 3.6 MW.

Vindmølleparken skal efter planen være klar til drift i 2020, og til den tid kunne generere 3,4 TWh strøm årligt. De første vindmøller skal leveres i 2018.

Cirka 750 MW af den samlede kapacitet skal installeres i vindmølleparkerne Harbaksfjellet, Roan, Storheia og Kvenndalsfjellet nord for Trondheim Fjord, mens de resterende 250 MW skal installeres i vindmølleparkerne Geitfjellet og Hitra 2 syd for fjorden.

Hos Vestas bekræfter man, at der er indgået en aftale om det norske vindmølleprojekt, men at der endnu ikke er tale om en fast og ubetinget ordre.

Oprindeligt var Vestas valgt som leverandør til et lignende projekt i Fosen, Hitra og Snillfjord, men dette blev taget af bordet sidste sommer og er nu altså blevet erstattet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.222