23948sdkhjf

Underleverandør lokker produktion hjem fra Østen

Kina-killer-koncept og generel travlhed skaber 30 nye arbejdspladser.
To produktionslinjer med nye produktnumre kører allerede på fuld tryk hos den randrusianske underleverandør Prodan – og en tredje linje er netop ved at blive sat op.

De tre nye produktgrupper er resultatet af en målrettet strategi, der skal udfordre lønsomheden i outsourcede emner hos nuværende kunder. I dette tilfælde en pumpeproducent.

- Vi ved, at kunderne bruger mange af produkterne her i Danmark, så vi har spurgt dem, hvad de giver for slutproduktet, når de tager alle omkostninger med. Vi går efter at matche en ærlig targetpris, fortæller administrerende direktør Per Hastrup, Prodan.

Med strategien, som internt er døbt Kina-killer, er det lykkedes at trække produktion hjem til Danmark fra Østen. Prodan fik to nye varenumre i efteråret på henholdsvis 230.000 og 225.000 styk om året, og medarbejderne er lige nu ved at starte et nyt projekt på 125.000 styk om året op.

30 nye medarbejdere
De nye produktioner har, sammen med en generel øget aktivitet, betydet, at underleverandøren har ansat 30 nye medarbejdere indenfor de sidste tre måneder. I øjeblikket arbejder 142 ansatte på fabrikken.

Kina-killer-produktionslinjerne bliver indkørt af virksomhedens faglærte personale, og når produktionen er strømlinet, kommer der en anden type af medarbejdere i spil.

- Vi kan bruge ansatte, der er nyudlærte eller ovenikøbet ufaglærte, fordi det er forholdsvis simpel produktion. Vi kan ikke alle sammen sige, at vi mangler kvalificeret arbejdskraft og så ikke gøre noget. Vi må udnytte den kapacitet, som vi har og sætte alle kompetencer i spil, siger den administrerende direktør.

Direktøren ser et stort potentiale i konceptet. Specielt for det danske arbejdsmarked, fordi mange af dem, der blev arbejdsløse, dengang krisen rasede, og produktion røg til udlandet, var de ufaglærte.

- Frem til 2025 kommer vi i branchen til at mangle 46.000 faglærte, fortæller Per Hastrup.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109