23948sdkhjf

Ny ledelse i Nordelektro vender historisk stort minus til plus

Et underskud på 4,3 mio. kr. er vendt til et lille plus på 100.000 kr.

På trods af røde tal sidste år og en udfordrende start på dette regnskabsår har Nordelektro, efter tiltrædelse af ny ledelse, formået at vende minus til plus.

Den 1. januar 2023 tiltrådte Jesper Christiansen som administrerende direktør i koncernen og trods et indledende tab på 1,5 mio. kr. i de første fire måneder af året formåede han at vende udviklingen til et lille overskud før skat på 100.000 kr. i regnskabsåret 2022/2023.

Dertil kommer, at Nordelektro i de sidste otte måneder af 2022/2023 har haft en omsætningsvækst på 15-16 procent og dermed samlet for året kan præsentere den højeste omsætning i næsten et årti.

- Til trods for en udfordrende start på regnskabsåret har vi gennemført en række initiativer, som har bidraget positivt til vores driftsresultat. Vi har skærpet vores kommercielle profil og har allerede set positive effekter heraf. I 2023 har vi blandt andet indgået store aftaler på teknisk facility management, herunder med Aalborg Portland og Aarhus Kommune, siger Jesper Christiansen.

Et mellemår

Det netop afsluttede regnskabsår markerer ifølge den administrerende direktør et mellemår hos Nordelektro, hvor der har været fokus på at få styr på fundamentet i forretningen og skabe ro internt virksomheden.

De seneste års markante udfordringer nødvendiggjorde en grundig gennemgang af virksomheden. Gennemgangen understregede behovet for en række omkostningsreducerende tiltag, der blandt andet betød, at Nordelektro afskedigede flere medarbejdere. Enkelte er siden blevet genansat, og teamet er yderligere blevet udvidet med flere nye teknikere, hvorfor der har været tilvækst i medarbejderstaben i slutningen af regnskabsåret.

Som en del af den nyskabte vækst vurderer Nordelektro, at der skal ansættes mindst ti nye medarbejdere i det kommende regnskabsår, herunder elektrikere, maskinserviceteknikere, industrielektrikere og elevatorteknikere.

Nyt IT-system giver fordele

Et andet afgørende skridt i virksomhedens transformation har været beslutningen om at udskifte et nyligt implementeret IT-system til fordel for et system, der er skræddersyet til branchen.

Det hidtidige IT-system resulterede i meget spildtid og indebar høje omkostninger til kontinuerlig drift og vedligehold. Med det nye IT-system næsten fuldt implementeret forventer Nordelektro at opnå en række gevinster i driften i form af mindre administration og færre manuelle processer.

Nordelektro er specialiseret i teknisk facility management og har et team af medarbejdere med ekspertise i planlægning og udførelse af lovpligtige eftersyn, reparationer, forebyggende vedligeholdelse og optimering af tekniske anlæg.

Nordelektro A/S
Regnskabsår 2022/2023 2021/2022
Valuta Mio. kr. Mio. kr.
Bruttofortjeneste 25,3 20,0
Resultat før finansielle poster 0,5 -4,1
Resultat før skat 0,1 -4,3
Årets resultat 0,0 -3,4
Balancestatus 15,8 16,1
Egenkapital 2,2 1,2
Antal ansatte 42 43
Kilde: CVR

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094