23948sdkhjf

Ejer af maskinfabrik sætter nyt team: Han bliver selv direktør

Lars Søberg bliver salgsdirektør, Gert Skovsgaard er ny bestyrelsesformand, mens sønnen Jacob vender "hjem" til Kellpo

Stifter og ejer af Thisted-virksomheden Kellpo, Kjeld Pedersen, har sat et nyt team, der skal bringe virksomheden videre ind i 2024.

Kellpo beskæftiger sig dels med produktion af fødevareemballage og produktion af værktøjer til emballageproduktionen og dels som underleverandør af spåntagende bearbejdning.

Virksomheden, der netop har offentliggjort et overskud på 2,8 mio. kr. i årsregnskabet for 2023, får Kjeld Pedersen selv som direktør. Han afløser Ole Petersen. Derudover har Kjeld Pedersen ansat Lars Søberg (tidligere Toppac og Superfos) som salgsdirektør. Søberg er et kendt ansigt i emballagebranchen og skal føre Kellpos plastproduktion videre ind i fremtiden, forklarer Kjeld Pedersen.

- Da Ole blev ansat var det ikke så lang tid siden, at vi havde sat en overbygning på værdikæden, som ind til da udelukkende havde fungeret som maskin- og værktøjsfabrik. I 2016 havde vi udvidet med en emballageproduktion, som Ole i 2018 blev en afgørende støtte til. Ole har løst sin opgave, og nu har vi to velfungerende baser, der skal styrkes yderligere. Nu styrker vi derfor organisationen yderligere med Lars Søberg, som skal køre den kommercielle del af plastproduktionen, også til medico, Lars har hele sit liv arbejdet med emballager, han er en fantastisk kapacitet at få på holdet, og han skal have 100 procent fokus på plastproduktionen, siger Kjeld Pedersen.

Et andet fokusområde bliver værktøjsafdelingen, som Kjeld Pedersens søn, Jacob Rindsig Pedersen, får ansvaret for. Jacob er uddannet værktøjsmager og har gennem de seneste år arbejdet på at kvalificere sig til at komme hjem til Kellpo.

- Jacob har gennem sin uddannelse været forbi Dencker og Mich. Lundbech, han har en bachelor i erhvervsøkonomi og projektledelse på CBS og har det seneste år læst supply chain på kandidaten, også på CBS. Han vender hjem til Thisted efter sin eksamen, siger Kjeld Pedersen.

Sammen med medejerne Kim Thorup (produktionsleder) og Ole Frost (salg og R&D) skal Jacob Rindsig Pedersen udvikle henholdsvis værktøjsafdelingen og plastproduktionen.

- Jeg har sat mig selv et sted der i midten, siger Kjeld Pedersen.

Din søn Jacob "vender hjem", siger du. Har I ligefrem sat et generationsskifte i gang?

- Nej, ikke endnu. Jeg har tre sønner, og vi er ikke nået dertil, hvor vi går med de tanker, siger Kjeld Pedersen.

Mens 2023 var et år, hvor penge kom til at koste penge med stigende renter, høj inflation og svingende markeder, så må 2024 gerne være et mere stabilt år, hvis det står til Kjeld Pedersen.

Desuden er Gert Skovsgaard indsat som bestyrelsesformand, en post Kjeld Pedersen hidtil har bestridt. Gert Skovsgaard, Salling Plast, er et kendt ansigt, ikke bare lokalt i Thisted, men i hele plastbranchen.

- Gert er en "tung dreng" i den lokale industri. Jeg har haft ham i mit netværk siden jeg var i 20'erne og parløbet har altid været rigtig fint. Vi kender hinanden godt, han er en god sparringspartner.

Gert er en "tung dreng" i den lokale industri. Jeg har haft ham i mit netværk siden jeg var i 20'erne og parløbet har altid været rigtig fint Kjeld Pedersen, Kellpo

Mens 2023 var et år, hvor penge kom til at koste penge med stigende renter, høj inflation og svingende markeder, så må 2024 gerne være et mere stabilt år, hvis det står til Kjeld Pedersen.

- Vi har egentlig været godt tilfredse med vores overskud i 2023, hvor vi i 10 måneder ud af 12 havde en almindelig omsætning. 2024 må dog gerne vise sig fra en lidt pænere side, siger Kjeld Pedersen.

2024 er også året, hvor Kellpo har investeret i en ny produktionslinje.

- Vi har indkørt en helt ny linje til at producere bægre til torskerogn. Det har kostet 8 mio. kr. Om det bliver til ret meget mere i 2024, det ved vi ikke endnu, siger Kjeld Pedersen.

Mens emballage fylder 80-90 procent af plastproduktionen hos Kellpo, tegner medico sig for resten. De fleste kunder er "arvet", da Kellpo købte inventaret fra Fast Plast. Kellpo er godkendt til medico og har blandt andet udviklet et medicinbæger. Kellpo producerer også reagensglas i plast til at teste mælkeprøver.

- Generelt er vores plastproduktion volumenproduktion i tyndvægget plast, siger Kjeld Pedersen, der generelt ser optimistisk på fremtiden.

- Selvom vi ikke opnåede alle vores økonomiske mål i 2023, ser vi frem mod 2024 med fornyet optimisme, drevet af vores justerede strategiske fokus og forretningsmodel. Vores engagement i at forbedre både økonomiske resultater og miljømæssige præstationer er stærkere end nogensinde.

KELLPO A/S
Regnskabsår 2023 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning - - -
Bruttofortjeneste 35,2 33,1 23,9
Resultat af primær drift 5,8 2,6 0,6
Resultat før skat 3,5 0,8 6,3
Årets resultat 2,8 0,4 6,1
Balancestatus 77,5 40,6 36,3
Egenkapital 15,9 9,5 9,6
Antal ansatte 51 51 39
Kilde: CVR
Se nøgletal for:
Læs mere om: plast underleverandører
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.752