23948sdkhjf

Pakningsproducent er løbet tør for plads – bygger helt ny fabrik

Nyborg-virksomheden Steffca tager den 2. maj første spadestik til en helt ny fabrik, der skal sikre fremtidens vækst

Flere års kontinuerlig vækst har fyldt Steffcas fabrik i Nyborg til bristepunktet. Og med udsigt til mere vækst i de kommende år, skulle der gøres noget.

Derfor har producenten af pakninger og tætninger ganske enkelt besluttet sig for at sælge deres fabrik og bygge en helt ny, som man tager første spadestik til den 2. maj.

- I dag har vi 3.000 kvadratmeter, og vi bygger en fabrik på 6.100 kvadratmeter i stedet for. Så vi fordobler vores antal kvadratmeter. Vi bygger to kilometer væk ude ved motorvejen ved Nyborg Vest, fortæller administrerende direktør Martin Steffensen, der ejer Steffca sammen med sin bror Mikkel Steffensen.

Mangler plads hele vejen rundt

Som nævnt kniber det med pladsen på fabrikken i Nyborg, og Martin Steffensen ser mange perspektiver i at få nogle flere kvadratmeter at brede sig på.

- Vi har lejet os ind med lagerplads ude i byen, som vi kan spare. Derudover vil vi gerne investere i en større maskinpark, og vi kan også effektivisere på de maskiner, vi har, hvis vi får mere plads omkring dem. Og så er vi også løbet tør på kontorplads. Det er sådan set hele vejen rundt, vi er ved at løbe tør for plads, konstaterer han.

Tocifret vækst

Baggrunden er, at den fynske virksomhed er vokset massivt i de seneste år, og det har resulteret i flere medarbejdere, flere maskiner og flere varer på lager.

- Vi har haft et gennemsnit på omkring 18-20 procent om året de sidste tre år i vækst, fortæller Martin Steffensen, og fortsætter:

- Det skyldes blandt andet, at vi har investeret massivt i vores salgsafdeling. Meget af det kommer simpelthen, fordi vi opdyrker nye markeder og nye kunder. Vi har åbnet et salgskontor i Tyskland, som vi forventer os meget af. Vi er også blevet massivt mere til stede i de skandinaviske lande, som vi også forventer os noget af. Og så har vi bare været gode til at sælge på det danske marked og lukke en del nye kontrakter.

Stor risikospredning

Steffca producerer groft sagt pakninger og tætninger til alle typer produktion og processer, og det er en af grundene til virksomhedens succes.

- Vi leverer til alt, lige fra nogen, der bygger maskiner til fertilitetsklinikker, til krematorieovne, til olieindustri, brændeovne og så videre. Man bruger vores produkter i alt. Så man kan sige, at det, der er en af fordelene for os er, at når noget går tilbage, så er der nok noget andet, der går op. Vores risikospredning er utroligt stor, forklarer Martin Steffensen.

Maskinpark skal opgraderes

Går alt efter planen, er virksomhedens 47 medarbejdere på plads i den nye fabrik i andet kvartal 2025, og så kan ledelsen ellers gå i gang med at fylde de mange ekstra kvadratmeter ud. Det betyder blandt andet en tiltrængt opgradering af maskinparken.

- Vi kigger på nogle nye automatstanselinjer. Vi skulle egentlig have ventet med en ny vandskærer, men der er vi blevet nødt til at pille nogle reoler ned her, hvor vi er i dag, og leje noget mere plads ude i byen, og sætte så sætte den op her, for vi kunne ikke vente på, at vi blev færdige med at bygge. Så den er allerede presset ind. Og ellers er det mere af det, vi har, som for eksempel CNC-skæremaskiner, lyder det fra Martin Steffensen.

Automatisering skal sikre væksten

Til gengæld satser han ikke på, at det bliver nødvendigt at ansætte en masse nye medarbejdere. Det er nemlig også en fordelene ved at få mere plads, at de nuværende får bedre vilkår til at løse deres opgaver.

- Jeg har allerede ansat seks eller syv det sidste halve år. Så som udgangspunkt skal vi ikke være flere lige nu. Vi håber jo på, at vi kan klare en del af væksten med automation, som vi ikke har i dag, men får plads til i den nye fabrik, siger Martin Steffensen.

- Men også mere rationelle arbejdsgange, hvor tingene bare bliver lettere, fordi du har den plads, du skal bruge. Lige nu koster det jo timer, når man hele tiden har folk til at flytte noget for at få fat i noget andet, for at sætte det tilbage igen, slutter han.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093