23948sdkhjf

30 år med fokus på vækst og kvalitetspakninger

Steffca leverer pakninger og tætninger til stribevis af brancher. Her i jubilæumsåret er de løbet tør for plads i Nyborg og bygger derfor nyt stort domicil.

- Vi har konstant fokus på at vækste og yde den absolutte bedste service for alle vores kunder. Vi er drevet af at blive bedre og hurtigere til at producere pakninger og tætninger. For os er stagnation lig med tilbagegang. Sådan har Mikkel og jeg lært at drive forretning af vores far, og det skal der ikke laves om på.

Sådan siger administrerende direktør Martin Steffensen. Sammen med broderen Mikkel ejer han Nyborg-virksomheden Steffca, som deres forældre grundlagde for 30 år siden.

Er løbet tør for plads

At udvikle og gøre tingene større er ifølge Martin Steffensen det sjove ved at drive virksomhed. Men væksten betyder, at Steffca nu er løbet tør for plads på Romsøvej. Nogle råvarer må opbevares i containere og hos naboen for at gøre plads til en nyindkøbt maskine.

- Vi har cirka 3.000 kvadratmeter her, og det er for lidt. Indretningen er heller ikke optimal, da vi flere gange har udvidet som knopskydninger. Det udfordrer vores logistik nu. Derfor er vi meget langt med planerne om at opføre et nyt domicil på cirka 6.000 kvadratmeter, siger Martin Steffensen.

Samfundsansvar er vigtigt for ejere

Hos Steffca er samfundsansvar en vigtig del af DNA’et og grundlaget for måden at drive forretning på. Det er en arbejdsplads, hvor der skal være plads til alle – og hvor alle er lige vigtige.

- Vi vil rigtig gerne hjælpe mennesker på kanten af arbejdsmarkedet i job. Af vores 43 medarbejdere er syv ansat efter at have været i jobprøvning hos os. Nogen er på flextid og andre på fuldtid, men fælles for dem alle er, at de hver dag yder en fantastisk indsats sammen med resten af Steffca-holdet, siger Martin Steffensen.

Steffca støtter også private og offentlige initiativer, for eksempel Nyborg Voldspil, Odense Håndbold, Dansk Røde Kors og Danmarks Indsamling.

Skelsættende skridt ud i verden

1. februar åbnede Steffca salgskontor i Tyskland. Med Mikkel Steffensen som eksportchef er der allerede opbygget en ganske pæn eksport, og strategien har i nogle år været at gøre yderligere et fremstød.

Først på listen stod Sverige, hvor Steffcas produkter allerede er kendte. Men da en branchekendt tysker viste interesse for at blive en del af Steffca-holdet, greb ledelsen chancen.

- I forvejen har vi en del kunder i Tyskland. Det er et marked af en vis kaliber med en del tung industri. Vi kan allerede se vores fremstød bære frugt i form af nye ordrer og forespørgsler, oplyser Martin Steffensen og tilføjer, at konceptet fra Tyskland er til at kopiere i andre lande.

Fra garage til A/S og generationsskifte

Steffca begyndte i en garage i Skalkendrup, hjemme hos Kurt og Dorthe Steffensen. Begge havde været i brændeovnsbranchen, og de så, at der var plads i markedet for en ny leverandør af glasfibersnore.
Løbende kom der flere produkter ind i sortimentet – i de første år var de som regel beslægtet med brændeovnsbranchen. Der blev for eksempel produceret handsker både på adressen i Skalkendrup og i fængslet i Ringe.

I 1998 kom sønnerne til som de to første ansatte. Kort efter – i 1999 – blev Steffca omdannet til et A/S med sigte på et generationsskifte.

Opkøb gav fem års udvikling

Flere produkter kom til, og firmaet måtte flytte hjemmefra og til Nyborg. Næste markante skridt kom i 2008, da daværende salgsingeniør og nu salgschef René Jeppesen fik nys om, at en pakningsfabrik i Esbjerg var til salg.

- Den var vi ovre at kigge på. På et familieråd bagefter blev vi enige om at købe den og dermed springe fem år frem i vores udvikling. Samtidig begyndte vi en udvidelse her på Romsøvej, så vi et år senere kunne lukke i Esbjerg og samle produktionen i Nyborg. Men Esbjerg-købet var helt afgørende for, hvor vi er i dag med Steffca, fastslår Martin Steffensen.

Professionel bestyrelse

I samme fase blev han og broderen eneejere, men Kurt Steffensen er stadig med i bestyrelsen. Den er så, for nyligt, blevet styrket med erhvervsmanden Jørgen Andersen som formand og advokat Jess Aagaard.

- Det er gode og dygtige folk, som vi kender og respekterer. De er med til at formulere vores vision og lægge strategien, som skal føre os videre, fortæller Martin Steffensen.

- Vi når vores delmål, og vi ser nok også frem mod en opjustering, tilføjer han.

Fokus på bæredygtighed

Ud over de økonomiske mål arbejder Steffca også ihærdigt med at fremme bæredygtighed og mindske klimaaftrykket. CO2-emissionerne er kortlagt i virksomhedens første klimarapport. Nu arbejdes der med tre fokusområder, baseret på FN’s verdensmål. Det gælder ansvarligt sortiment, bæredygtig drift og attraktiv arbejdsplads.

- For os er det samfundsansvar, at vores pakninger er produceret i de bedste materialer og med de helt rigtige specifikationer. Vores løsninger mindsker risikoen for lækager i kundernes anlæg og er således med til at beskytte miljø og klima, siger Martin Steffensen.

- Også vores isoleringsløsninger, i form af skræddersyede isoleringspuder, er en yderst relevant løsning for alle de virksomheder, der vil reducere energiforbruget og CO2-udledningen, bemærker han.

Tredobbelt jubilæum skal fejres

Fredag den 25. august bliver det muligt at komme helt tæt på Steffca. Den dag fejres Steffcas 30-års jubilæum og de to ejeres 25-års jubilæum nemlig med Åbent hus på Romsøvej 24.

Bagefter er der på bedste Steffca-manér fest for medarbejdere og ledsagere på Sinatur Hotel Storebælt.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126