23948sdkhjf

Maskinproducent udvider ejerkredsen

Stadig stigende efterspørgsel har givet stor travlhed hos virksomheden BC Maskiner. Derfor udvider Kolding-virksomheden nu ejerkredsen, så organisationen er bedre gearet til fortsat vækst

I efteråret 2023 tog den Kolding-baserede maskinvirksomhed BC Maskiner helt nye produktions- og udviklingsfaciliteter i brug. Det blev hurtigt fulgt op af investeringer i øget automation og flere ansatte, og nu er turen kommet til oprustning på ledelsesgangen.

- Vi har nået det punkt, hvor vi har brug for flere, der kan hjælpe med at udvikle og udbygge virksomheden i fremtiden, forklarer Bo Christensen, der i 2008 stiftede virksomheden og placerede den i 2018 strategisk ved siden af maskinproducenten Greentec på Merkurvej, der producerer hegnsklippere.

Synergien mellem de to virksomheder har skabt gensidig vækst og succes. Men med stor succes følger også nye udfordringer.

- Vi får flere og flere eksterne forespørgsler fra både industri og byggeri, og skal vi kunne svare på dem, er vi nødt til at indstille organisationen til en ny virkelighed, hvor vi skal levere til flere forskellige kunder, siger Bo Christensen.

Unge kræfter træder til

Derfor træder to unge kræfter nu ind som medejere af BC Maskiner. Med hver en ejerandel på 20 procent bliver Rasmus Bohlbro Skou og Mikkel Brødsgaard Christensen nu en del af ledelsen i virksomheden.

De er dog på ingen måde grønne. Begge har været tilknyttet i flere år og har været nøglepersoner i de seneste års kraftige vækst.

- Vi har jo begge været med i udviklingen og vil gerne hjælpe virksomheden med at vokse endnu mere fremover, siger Rasmus Bohlbro Skou.

- Både Mikkel og jeg har været med til at optimere og forbedre en række processer, og det er det, vi skal fastholde, tilføjer han.

Har hentet ekstern produktion hjem

Netop de tos indsats har ifølge Bo Christensen skabt helt nye muligheder.

- Vi har taget beslutning om at trække noget produktion, som tidligere blev lavet eksternt, hjem til virksomheden. Derfor har vi oprustet i produktionen med både svejserobot, mere automation og nye kolleger. Det giver os nogle flere muligheder fremover, siger han.

Disse muligheder skal den nye ejerkreds nu være med til at udforske og udvikle, og netop dette tiltaler den anden af de to nye medejere, Mikkel Brødsgaard Christensen.

- BC Maskiner har altid beskæftiget sig med produktudvikling og udvikling af stålkonstruktioner. Typisk har vi stået for udvikling af hele kundens produkt, hvorefter vi har stået for produktionen af de første 50 enheder. Her har fokus været på at produktionsmodne produktet, så kunden selv kan lave produktet her i Danmark. Det er nu vores vision at fastholde produktionen i eget hus fremover, siger han.

Den ny ejerstruktur blev præsenteret for medarbejderne mandag den 8. april 2024, og træder i kraft med bagudvirkende kraft per 1. oktober 2023.

BC Maskiner kom i 2022/2023 ud med et overskud før skat på 2,4 mio. kr. Virksomheden udvikler og fremstiller primært maskiner til industri og grønne arealer.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142