23948sdkhjf

Bæredygtige produkter sikrer Arminox initiativpris

Arminox har fået DI Silkeborg-Viborgs Initiativpris 2021.

Viborg-virksomheden var internationalt blandt de første til at udvikle rustfri stålarmering – det skete i 1991. Rustfri armeringsstål ruster i sagens natur ikke. Så brugt i betonkonstruktioner er det derfor den sikre vej til at undgå korrosionsrelaterede betonskader – og efterfølgende omfattende og bekosteligt renoveringsarbejde.

Og i 2013 blev Arminox eneforhandlere af et nyt system, der gør det muligt at erstatte gamle og gennemtærede murbindere.

Binderne ruster væk og holder dermed ikke længere sammen på for- og bagmur. Det betyder, at en storm eller lignende lettere kan få den forreste mur til at kollapse.

Det havde hidtil været en besværlig proces at renovere de udtjente murbindere, og det var blandt andet svært at sikre, at nye murbindere fik fat i både facaden og i bagmuren. Men med produktet fra Arminox, VBS-M murbinderen, der består af en skrue i rustfri stål og en tilhørende dybel i polyamid, er det nu blevet langt hurtigere og gør muren meget mere sikkert.

Det er begge initiativer, som har givet Arminox en solid og jævn vækst over årene også uafhængigt af coronakrisen. Hermed lever virksomheden i den grad op til kriterierne for at modtage DI’s Initiativpris 2021.

Prisen belønner en virksomhed for at have styr på tre ting: Vækst, virkelyst og initiativ. Det er tre ting, der er med til at sikre vækst og arbejdspladser i det lokalsamfund, som virksomheden tilhører. Men det kan også handle om at fremtidssikre sin forretning. Og kriteriet for Initiativprisen 2021 var netop det.

- Arminox er blandt de første til at udvikle rustfri stålarmering. Og virksomheden arbejder i det hele taget for at bruge flere bæredygtige materialer i byggeri og infrastruktur og bringer fortællingen videre om, at brugen af mere holdbare materialer giver længere levetid samt bedre økonomi for konstruktionen i dennes levetid, siger formand for DI Silkeborg-Viborg Jacob Peder Jensen, som til daglig er administrerende direktør for Jysk Display i Viborg.

Men til historien hører også, at jo mere bæredygtige materialer, der bliver brugt i byggeri og infrastruktur og jo mere holdbart materialerne er, jo mindre CO2-aftryk er der.

- For bruger man rustfri armering kan man også ofte spare på beton, som jo er en kæmpe CO2-udleder, siger Jacob Peder Jensen.

Prisen blev overrakt mandag af Viborgs borgmester Ulrik Wilbek.

- Arminox har formået at arbejde sig op til at være en blandt verdens førende leverandør af rustfri armeringsstål. Og det sidste er vi jo ikke så kede af, for det betyder gode arbejdspladser og opgaver med hertil, men også at vi her i kommunen generelt kan prale med at have en lang række af gode solide virksomheder - ikke mindst her i Mønsted, siger borgmester Ulrik Wilbek.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094