23948sdkhjf

Aalborg Maskinfabrik tager del i stor brorenovering

Natten mellem onsdag og torsdag i uge 39 påbegyndte Aalborg Maskinfabrik et længerevarende renoveringsarbejde af Limfjordsbroen i Aalborg efter at have vundet et udbud.

Læs også: Aalborgensere leverer specialordre til Cuxhaven

Kort efter midnat blev broen spærret for trafik, og første del af projektet blev sat i gang. Opgaven denne nat bestod i at trække en inspektionskurv ud fra broklappens underside. Et team fra Aalborg Maskinfabrik stod klar til at facilitere udtrækningen. Setup’et var stort og professionelt, og dygtige kranførere trak sikkert kurven fri for efterfølgende at transportere den til Aalborg Maskinfabriks værksted, hvor den skal ombygges fra manuel til automatisk drift.

- Den ombyggede inspektionskurv vil blive motoriseret ved hjælp af gearenheder, hvilket skal gøre håndteringen mere effektiv i forhold til den gamle, som skulle håndteres manuelt. Kurvens ombygning indebærer desuden opdatering i henhold til nutidens lovgivning, inklusive risikovurdering og CE-mærkning, fortæller fabrikschef hos Aalborg Maskinfabrik, Morten Holland.

Længerevarende renoveringsprojekt

Sidste uges arbejde var første del af en længerevarende renoveringsopgave af Limfjordsbroen. 

- Det er en stor opgave, som fremadrettet skal sikre mange års optimeret drift af den uundværlige limfjordsforbindelse mellem Aalborg og Nørresundby, siger Morten Holland.

Udover inspektionskurven under broklappen vil projektet komme til at omfatte blandt andet renovering af de resterende inspektionskurve, som skal have udskiftet elinstallationer og fremdrift. Derudover skal de forsynes med en ny og forbedret løsning til evakuering fra kurvene til broen. Endeligt vil der blive etableret nye inddækninger af ingeniørgange. 

Der vil løbende blive lavet indgreb på Limfjordsbroen i efteråret 2020.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094