23948sdkhjf

Mindre kronjysk underleverandør investerer stort i nye maskiner

Udviklingen er gået slag i slag, siden Carsten Laursen for ti år siden måtte forlade sin arbejdsplads med en fritstilling i hånden.

I dag har han opbygget underleverandørvirksomheden Catek med fem ansatte, og inden for det seneste år har firmaet investeret 5 mio. kr. i nye maskiner. Seneste investering er to nye Haas CNC-bearbejdningscentre, som er rykket ind på fabrikken, der ligger i Kronjylland lige midt imellem Randers og Hadsund.

- Vi lever af vores stabilitet og fleksibilitet, og vi tager weekenderne i brug, hvis det er nødvendigt, siger Carsten Laursen om nogle af grundene til succesen.

Fra montageopgaver til underleverandør
Det var lidt af en tilfældighed, at Carsten Laursen overhovedet startede op for sig selv. Han blev, kort efter fritstillingen, kontaktet af en kunde hos sin tidligere arbejdsgiver. Kunden ville have ham til at servicere nogle maskiner, hvor han havde stor erfaring, og det sagde han ja til.

Første ansatte kom til Catek efter et halvt år. Imens udviklede forretningen sig, og Carsten Laursen begyndte også at sætte solceller og carporte op, og han monterede maskiner og anlæg i udlandet. 

- Det ene har taget det andet. Carportkunden spurgte, om jeg ikke kunne begynde at producere dele derhjemme om vinteren, og så kom den første kantpresser og saks ind i billedet, fortæller Carsten Laursen om udviklingen.

Forretningen voksede, og det betød også, at virksomheden flyttede fra privaten, der er et nedlagt landbrug, til en tidligere silofabrik ikke langt derfra.

De næste tilføjelser til maskinparken blev blandt andet en revolverstanser og en fiberlaser.

Corona spøgte i 14 dage
På kontoret sidder hustruen Charlotte, som også giver en hånd med i produktion, hvis der er behov.

I produktionen står næste generation af familien Laursen, sønnen Jacob. Efter at have taget en landbrugsuddannelse er han nu udlært klejnsmed med Catek som læreplads.

Det var sønnen, der var eksperten, da de senest ankomne maskiner skulle købes. 

- Vi havde lige fået installeret de to nye Haas-maskiner, da coronaen rammer, fortæller Carsten Laursen og tilføjer, at tankerne på corona hurtigt forsvandt.

- Der var 14 dage, hvor de ansatte fik en lang påskeferie, og så har det eksploderet lige siden, siger han.

Den øgede omsætning findes blandt andet i det danske carportmarked, der boomer, men der er også ordrer, der tidligere var landet i Italien eller Kina, og som bliver nu lagt hos den 1.500 kvadratmeter store fabrik ved Gjerlev J.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094