23948sdkhjf

Første hold klar til ny maskinmesteruddannelse

De var 50, der begyndte på adgangskursus til maskinmesteruddannelsen som fjernundervisning. Halvdelen er stadig med og skal til eksamen i december.
Til februar begynder Århus Maskinmesterskole undervisningen af det første hold studerende på maskinmesteruddannelsen via fjernundervisning - MFU. Målgruppen for den nyudviklede udgave af maskinmesteruddannelsen er 30+ årige med en relevant erhvervsfaglig baggrund. Det første hold bliver på omkring 25 studerende.

Lektor og studievejleder Per Hessellund, Århus Maskinmesterskole, fortæller, at uddannelsen via fjernundervisning er udviklet, fordi mange over 30 med en håndværksuddannelse føler behov for at udvide deres kompetencer og karrieremuligheder gennem en videregående uddannelse, men at økonomi eller praktiske og familiemæssige grunde ofte blokerer for, at de kan tage maskinmesteruddannelsen på den almindelige måde på en af landets maskinmesterskoler.

- Måske er de bundet af familie og bolig til et lokalområde, eller måske er de nødt til at have en fuld indtægt eller i hvert fald en del af en fuld indtægt, mens de uddanner sig. De problemer er løst, hvis man melder sig til MFU, for man kan blive boende, hvor man bor, og passe et job i for eksempel offshore, til søs eller noget tredje, hvor arbejdstiden ligger koncentreret i blokke efterfulgt af en god klump fridage, siger Per Hessellund.

Cirka halvdelen af de 25 kommende studerende på MFU begyndte allerede i august på det gymnasiale adgangskursus, som skal bestås, hvis man ikke i forvejen har studentereksamen, hf eller tilsvarende med fagene matematik, fysik, engelsk og dansk. Også dette kursus kan tages som fjernundervisning og udbydes af VUC Århus, Ingeniørhøjskolen i Århus og Århus Maskinmesterskole i samarbejde.

- Både adgangskurset og maskinmesteruddannelsen som fjernundervisning kan læses på halv tid eller fuld tid, alt efter hvordan det nu passer ind i den enkeltes situation, og fordelingen af studerende på halv tid og fuld tid er fifty-fifty på det hold på 50, som begyndte på adgangskurset i august, siger Per Hessellund og fortsætter:

- Cirka 25 af de 50, som begyndte på adgangskurset, faldt fra allerede i de første par måneder. Vi var forberedt på en forholdsvis høj frafaldsprocent, for det kan være en svær omstilling at vende tilbage til skolebænken og læse fag på gymnasialt niveau, når det måske er ti år eller mere siden, man sidst beskæftigede sig med boglige fag, og når baggrunden er folkeskolens 9. eller 10. klasse.

Til gengæld er der et stærkt engagement og et højt fagligt niveau blandt den tilbageværende, hårde kerne på adgangskurset som fjernundervisning, som skal til eksamen i december:

- De er muligvis ikke så studievante endnu, og basiskundskaberne var måske blevet lidt rustne. Til gengæld er de stærke på udholdenhed og koncentration. Fra deres job i land eller offshore eller til søs er de vant til at analysere problemstillinger, vant til at arbejde tværfagligt og først og fremmest vant til at knokle på, til opgaven er løst. I deres særlige situation fungerer adgangskurset både som den formelle billet til maskinmesteruddannelsen og som et effektivt learning by doing-kursus i at studere. Vi glæder os meget til at se dem i aktion på selve maskinmesteruddannelsen til februar, og der er ingen tvivl om, at langt de fleste af dem kommer ud som færdiguddannede maskinmestre på normeret tid og med helt nye, stærke kompetencer til brug i det videre karriereforløb, siger Per Hessellund.

Kilde: Århus Maskinmesterskole - http://www.aams.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093