23948sdkhjf

Oxymat henter produktion hjem til Danmark

En del af virksomhedens produktion i Slovakiet kommer nu retur til Helsinge.
Oxymat, der producerer ilt- og nitrogenanlæg, begyndte i 2006 en udflytning af produktionen til Slovakiet. Nu går trafikken imidlertid den anden vej, skriver Finans.dk.

Det var de lave slovakiske lønninger, der dengang gjorde det nødvendigt at flytte produktionen. Siden da er lønningerne i det østeuropæiske land steget markant, og samtidig er prisen på automationsløsninger faldet, og det gør det rentabelt at producere i Danmark.

Men det er ikke den eneste grund til, at Oxymat nu rykker retur til Sjælland. Første ryk består af virksomhedens salgsafdeling, for udflytningen af den har nemlig ikke været helt så stor en succes som produktionen. Der har kulturkløften mellem Danmark og Slovakiet nemlig været for stor, siger ejer Jesper Sjøgren.

- Kunderne skulle gerne have fornemmelsen af, at vi er et dansk firma. Det har ikke noget med kvaliteten af produktet at gøre, men det har noget at gøre med virksomhedens anseelse udadtil. Der ranker (rangerer, red.) Danmark bare højere end Slovakiet, siger han til Finans.

Oxymat har investeret op mod 15 mio. kr. i nye faciliteter i Helsinge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.075