23948sdkhjf

Dansk afløbsspecialist modtager æresmedalje

Den 29. februar overrakte kronprins Frederik Eksportforeningens Diplom og prins Henriks Æresmedalje til Blücher MENA, der står for afløbsspecialistens salg i Mellemøsten og Nordafrika.
Virksomheden har haft kontor i Dubai siden 2007, og på trods af finanskrisen er salget vokset støt siden etableringen.

- Blücher MENA med general manager Gert Laumann i spidsen spiller en vigtig rolle for vores salg i Mellemøsten. Virksomheden har formået at etablere sig i et vanskeligt marked i en periode, hvor mange andre har haft svært ved at få fodfæste, siger Per Thanning Johansen, administrerende direktør i Blücher.

Ifølge Per Thanning Johansen er der et stort potentiale for Blüchers produkter i Mellemøsten, og virksomheden åbnede det lokale kontor for at øge det regionale fokus og dermed salget på markederne i MENA-regionen.

- Vi så et klart potentiale i området, fordi der var og er mange nye byggeprojekter. Vi har for eksempel leveret vores afløbsprodukter til udvidelser af de religiøse centre Mecca og Medina og til fem Haramain togstationer på strækningen mellem Mecca og Medina, fortæller Per Thanning Johansen, og fortsætter:

- Vi er også leverandør til fødevareindustrien i Mellemøsten – blandt andet virksomheder som Coca-Cola, PepsiCo og Almarai, som ligger i Saudi Arabien og er et af verdens største mejerivirksomheder.

Tilpasser produkter til marked
Blücher leverer afløbssystemer i rustfri stål. Det er både standardprodukter og skræddersyede løsninger tilpasset til den enkelte kunde og det specifikke projekt. Netop tilpasning af produkter og lokal tilstedeværelse er årsagerne til, at Blücher er slået igennem i Mellemøsten.

- Byggestilen er anderledes i Mellemøsten, og det har Blücher forstået. Derfor har de har satset benhårdt på at udvikle et produktprogram, som passer til markederne i Mellemøsten – både i forhold til stil og pris, siger Ole Frijs-Madsen, der er dansk ambassadør i Saudi Arabien – et marked, som Blücher har særligt godt fat i.

Sundhedssektor og fødevareindustri i fokus
Lave oliepriser giver økonomiske udfordringer i Mellemøsten i øjeblikket. Trods det forventer virksomheden fra Vildbjerg, at salget i regionen fortsat vil vokse.

- Fremover vil vi have speciel fokus på sundhedssektoren og fødevareindustrien. Der er en række hospitalsprojekter på tegnebrættet, og fødevareindustrien vokser i området, siger Per Thanning Johansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156