23948sdkhjf

Året der gik: De hyrede og de fyrede

Metal Supply er tilbage på året der er gået

Der har været rift om arbejdskraften de seneste år, og det er stadig svært at skaffe faglærte medarbejdere. Afmatningen begynder dog også at kunne mærkes flere steder i metalindustrien, og derfor gik vi ikke uden om fyringsrunder i 2023.

Hos Grundfos måtte man igennem den kedelige proces med at sige farvel til gode kolleger hele to gange. I juni måtte man sige farvel til 120 danske medarbejdere: Efter rekordomsætning: Grundfos fyrer 120 ansatte.

Og i slutningen af november opsagde man 90 medarbejdere: Grundfos fyrer i Bjerringbro.

Hos Vestas har man gennem længere tid været presset af et trægt marked for onshore-møller. Derfor valgte man i november at sige farvel til 200 medarbejdere i Ringkøbing. Med til historien hører dog, at Vestas opruster i Nakskov og på Lindø, hvor man producerer offshore-møller: Vestas skærer 200 stillinger i Vestjylland.

Der var heldigvis langt mellem de store fyringsrunder, og generelt blev der skrevet masser af nye ansættelseskontrakter rundt omkring i industrien.

Det er blandt andet tilfældet hos SH Group, hvor man forventer at ansætte 100 nye medarbejdere de kommende tre år: Skal bruge 100 medarbejdere de kommende år: SH Group kigger mod udlandet for at skaffe faglærte.

Hos PM Energi i Brønderslev betød energikrisen en voldsom stigning i efterspørgslen efter nødstrømanlæg. Derfor var der behov for at mande op: Nødstrømsekspert ligger vandret og masse-hyrer.

I Middelfart er den israelske rørproducent Golan Pipe Systems rykket ind i Uponors tidligere fabrik, og her regner man med at få brug for 50 nye medarbejdere: Skal bruge 50 medarbejdere: Rørproducent flytter produktion til Middelfart.

Der blev heldigvis hyret mere end der blev fyre i den danske metal- og maskinindustri i 2023. Her er nogle af de andre historier der hittede på Metal Supply:

Landbrugsmaskine-producent ansatte 95 nye medarbejdere på ét år

Afmatning tvinger Blücher til fyringer 

Eltronic Group runder 1.300 medarbejdere efter vildt vækst-år 

Fynsk smedevirksomhed fordobler bundlinje og medarbejderstab 

Vestjysk maskinproducent ansætter trods usikkert marked

45 stillinger nedlægges: Kølerproducent flytter produktion til Kina 

Travlhed: Sønderborg-virksomhed vil opruste med 15 nye medarbejdere 

Vind-specialister har ansat 50 medarbejdere på to år 

Afmatning tvinger KP Components til fyringer 

Omfattende fabriksflytning afsluttet: 85 nye medarbejdere hos Alfa Laval i Kolding 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079