23948sdkhjf

Nødstrømsekspert ligger vandret og masse-hyrer

Efterårets bekymringer om periodevise nedlukninger af elnettet har sat nødstrøm øverst på dagsordenen. Det har betydet stor efterspørgsel og travlhed hos nødstrømsspecialisten PM Energi i Brønderslev.

Der er over vinteren kommet nye kunder til, ligesom virksomheden har haft en kraftig vækst i antallet af serviceaftaler.

For selvom det ikke har været nødvendigt for myndighederne at aflaste elnettet med planlagte nedlukninger - også kendt som brown-outs – så er nødstrøm vigtigere end nogensinde før.

Carsten Madsen, direktør hos PM Energi, fortæller, at de seneste måneder har budt på ekstra stor opmærksomhed, som endnu ikke er aftaget.

- Vi oplever en form for sneboldeffekt, der stadig ruller. Alle vil gardere sig optimalt mod et udfald i elforsyningen. Der var i forvejen en stigende bevidsthed om konsekvenserne af et strømsvigt, og den tendens er blevet forstærket af energikrisen. Ingen går længere på kompromis med nødforsyningen, siger Carsten Madsen og uddyber:

- Vi har siden efteråret dagligt har modtaget henvendelser fra virksomheder og institutioner, der vil vide om deres nødstrøm har effekt nok til en længerevarende strømafbrydelse. Det er blandt andet årsagen til den store vækst i antallet af serviceaftaler på generatoranlæg og UPS.

Massehyringer

Travlheden har betydet en markant udvidelse af medarbejderstaben. Alene i årets første måned har PM Energi budt syv nye medarbejdere velkommen.

- Vi har igen udvidet arbejdsstyrken med nye servicemontører i Brønderslev og Hedehusene. Udover de traditionelle serviceeftersyn er der også stor efterspørgsel på opgraderinger hos produktionsvirksomheder og detailhandlen. Det er især frygten for manglende strøm til pakkerobotter, kølediske og produktionsmaskiner, der får dem til at bestille service og test, siger Carsten Madsen.

Udover forstærkningen af serviceafdelingen er projektafdelingen blevet udvidet med to nye projektledere. En el-teknisk tegner og en produktionsteknolog er der ligeledes sagt velkommen til i 2023.

Carsten Madsen glæder sig derfor også over, at det er lykkedes at tiltrække de rigtige medarbejdere.

- Rekrutteringen er gået fantastisk. Det er kvalificerede folk med den rigtige baggrund, der er kommet til. Det er altid rart, når tingene lykkedes, siger Carsten Madsen.

Flere store opgaver

Året hos PM Energi er begyndt med flere store opgaver i ordrebogen, som nu skal projekteres, konstrueres og leveres. Der er tale om flere omfattende totalløsninger, som indeholder både generatoranlæg og UPS. 

Disse projekter er som sådan ikke relateret til energikrisen, men den har alligevel sat sit aftryk.

- Der er mange opgraderinger, som har været planlagt i længere tid. Det gælder blandt andet nybyggerier og produktionsudvidelser, hvor det nu er tid til at få nødstrømmen på plads. Der er ingen tvivl om at energiudfordringerne har været med til at sætte fokus på nødforsyning, men at løsningerne bliver stadig mere omfattende, hænger også meget sammen med den stigende digitalisering og automatisering i industrien, siger Carsten Madsen, som mener, at man med de seneste nyansættelser er godt rustet til den resterende del af 2023.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079