23948sdkhjf

Vind-specialister har ansat 50 medarbejdere på to år

Det danske konsulenthus A-Leaf Specialized Consulting, der har specialiseret sig i rådgivning inden for vindmøllebranchen og infrastrukturprojekter kan se tilbage på 10 år med fuld fart på vækst-pedalen

A-Leaf Specialized Consulting med hovedkontor i Hadsten kan i år fejre 10-års jubilæum, siden stifter Anders Grimstrup-Larsen oprettede konsulentvirksomheden. Der har været fart på, og A-Leaf er gået fra 1 til over 100 medarbejdere på de ti år, og en omsætning på over 90 mio. kr. årligt.

- Man kan roligt sige, at vi har haft en god, solid medvind gennem de 10 år, og den niche, som jeg så i markedet tilbage i 2013, viste sig at være holdbar. Vi har gennem årene fastholdt strategien om at være dybe specialister i rådgivning af vindmøllebranchen, opbygning af datacentre samt infrastrukturprojekter med særligt fokus på projekt-, sikkerheds- og kvalitetsledelse af stålkonstruktioner, forklarer Anders Grimstrup-Larsen, CEO og stifter af A-Leaf Specialized Consulting.

Fra 1 til 100 ansatte

I dag har han mere end 100 ansatte fordelt på en række lande, som for eksempel Spanien, Polen, Norge, Taiwan, Tyskland og USA. De seneste to år har A-Leaf været i gang med en gigantisk vækstrejse, der har resulteret i, at virksomheden har ansat 50 nye medarbejdere. A-Leafs kunder er udviklere i renewable energy på et globalt marked samt aktører i internationale projekter inden for infrastruktur og datacentre.

- Som konsulenthus og betroede rådgivere for vores kunder, så er vi dybt afhængige af at have de dygtigste medarbejdere ansat, og det er jeg ikke i tvivl om, at vi har i dag. Det er A-Leafs mange konsulenter, ansatte på hovedkontoret og eksterne rådgivere, som er nøglen og årsagen til vores succes. Vi står i dag på et solidt fundament med tre kerneområder, det betyder, at hvis der er uro i det ene, så har vi opgaver i de to andre, påpeger Anders Grimstrup-Larsen.

Udvidelse i udlandet

Den seneste store udvidelse af virksomheden er sket i USA, hvor A-Leaf er supportere på blandt andet to store offshore vindprojekter. De amerikanske projekter har betydet, at A-Leaf har startet kontor op i Boston, New Bedford og Dallas for at komme tættere på de amerikanske vindprojekter. Her sidder i dag syv medarbejdere.

- Vi er utroligt stolte over at have vundet de to store opgaver i USA. Opgaverne er lige ind i vores kerneområde, hvor fokus er på projekt-, sikkerheds- og kvalitetsledelse af offshore vindprojekter og stålkonstruktioner, som vi har en dyb ekspertise i. USA bliver vigtig for os i fremtiden, og vi skal leve af at flytte vores knowhow til amerikanerne, fortæller Anders Grimstrup-Larsen.

- Men også Tyskland er et vækstområde for os, og med etableringen af vores landekontor i Hamburg i 2022, har vi fået foden inden for hos de store globale udviklere. Vi har lavet aftaler omkring levering af specialister på projekter i Polen og Baltikum de kommende to-tre år med optioner på mulige forlængelser. Vi skal på disse nye markeder, som på de historiske markeder tilsikre, at vi supporterer vores kunder med en knowhow-transfer, uddyber han.

Store danske projekter på vej

Danmark er stadig et meget vigtigt område for A-Leaf, og foruden hovedkontoret i Hadsten, så har man etableret kontor på Esbjerg Havn og ved Lindø på Fyn.

- Med kontorerne i Esbjerg og Odense er vi fysisk til stede på de lokationer, hvor vi mener, at fremtidens grønne produktion kommer til at foregå. Der ligger en række meget store og spændende projekter på tegnebrættet her i Danmark omkring offshore vindparker, som vi selvfølgelig gerne vil være en del af, forklarer Anders Grimstrup-Larsen.

De seneste to regnskabsår har A-Leaf kunnet præsentere en fremgang på 50 procent i omsætningen per år, og i 2022 nåede omsætningen over 90 mio. kr. Regnskabet for 2023 forventes at forblive status quo grundet investeringer i nye landekontorer og selskaber i udlandet. Derimod er forventningerne til 2024 en vækst på yderligere 25 procent.

Den eksplosive udvikling har betydet, at man har valgt at udvide organisationen på hovedkontoret og fire nye ansigter er netop startet hos A-Leaf. Det er Thomas Nørgaard Jacobsen, executive assistant, Allan Rønne Gudbergsen, head of recruitment & operations, Lasse Nygaard Christensen, CFO, og Jens Olsen strategic advisor.

Ansættelsen af det nye team er et led i den vækststrategi, som er i fuld gang hos A-Leaf. Den nye ledelse skal være en stærk drivkraft i at gøre A-Leaf stærkere i nuværende og kommende markeder, lokalt og internationalt.

Kvalitetssikring af kinesisk teknologi

Anders Grimstrup-Larsen ser positivt på fremtiden og mener, at tiden også er moden til at kigge nye steder hen i forhold til fremtidens teknologi inden for vind, infrastruktur og datacentre.

- Vi er i proces og har blikket mod Kina for at afsøge, hvilken rolle kineserne kommer til at spille på fremtidens levering af teknologier til energibranchen. Der er ingen tvivl om, at det bliver nødvendigt at kende til deres produkter, og flere europæiske producenter kunne købe ind i Kina. Det betyder for os, at der med sikkerhed vil komme et stort fokus på projekt-, sikkerheds- og kvalitetsledelse af de produkter, derfor indhenter vi allerede nu viden og ekspertise på det område, pointerer Anders Grimstrup-Larsen.

Han nævner samtidig, at A-Leaf med den nuværende erfaring har kunnet skrive en drejebog, som kan rulles ud i de lande og områder, hvor markedet for vind, offshorevind og infrastruktur vil udvikle sig. Dermed forventer han yderligere etableringer af kontorer på relevante markeder.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094