23948sdkhjf

Året der gik: Industrien gik i offensiven i sommer

Er krisen forbi eller ej? Det er der uenighed om, men de fleste var henover sommeren enige om, at dansk industri skal arbejde sig ud af krisen.
Og arbejdet blev der blandt andet hos den sjællandske virksomhed Brdr. Christensen, der i den grad havde mærket krisen. En ny direktør betød, at to år med røde tal nu er afløst af sorte tal på bundlinjen ( Ny direktør bag turnaround hos Brdr. Christensen ).

Andre virksomheder har valgt at gå i offensiven med investeringer i maskinparken. Blandt disse er fynske JBI A/S, der med en ny svejserobot formåede at lande en lukrativ ordre hos en landbrugsmaskinfabrikant ( JBI A/S investerer sig til vigtig ordre ).

I Frederiksværk blev det helt store checkhæfte hevet frem, da Dansteel valgte at spendere 600 mio. kr. på en ny valsestol, der blandt andet skal være med til at øge virksomhedens kompetencer inden for vindmølleindustrien ( Investering på 600 millioner kroner skal sikre Dansteel ).

Og hos det fynske værft Fayard gav en tilfredsstillende udførelse af tidligere ordrer bonus, da Maersk Drilling hyrede værftet til at opgradere endnu en af selskabets borerigge – et arbejde der kommer til at foregå i Esbjerg ( Ny Mærsk-ordre til Fayard ).

Tæt derved – i Varde – var der skiftedag. De nye kinesiske ejere Titan Wind Energy startede Vestas’ tidligere tårnfabrik op igen i september ( Tårnfabrik i Varde i gang igen ).

Netop Vestas forsatte det turbulente 2012 med endnu en fyringsrunde ( Vestas skærer 1.400 stillinger ), og omtrent samtidig offentliggjorde vindmølleproducenten, at man lå i forhandlinger med japanske Mitsubishi om et fremtidigt samarbejde ( Vestas forhandler med japansk industrigigant ).

I en niche af vindmølleindustrien gik det også op og ned – det mærkede den midtjyske producent af husstandsvindmøller Zeteco Energy, der blev erklæret konkurs i juli ( Zeteco Energy konkurs ).

Hos andre gik det dog bedre. Randers-virksomheden Prodan kom ud med et tilfredsstillende overskud ( Pilen peger opad for Prodan ), og hos nordjyske Nordmark Maskinfabrik var der fuld gang i den tidligere Vestas-fabrik, som man havde erhvervet i Skagen ( Nordmark Maskinfabrik har vokseværk i Skagen ).

Efteråret var også messetid, og i år var det blandt andet Automatik-messen, der løb af stabelen. Det skete i en fuld Brøndby-hallen, der i den anledning havde forvist idrætsfolkene til fordel for robotterne ( Automatik 2012 er i gang ).

I morgen runder Metal Supply året af med de sidste historier fra et begivenhedsrigt 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079