23948sdkhjf

Klejnsmeden Mikkeline klar til DM i Skills: ”Det gør mig stolt, at jeg gør en forskel”

20-årige Mikkeline Bæch Bøttern Christiansen er klejnsmed og deltager ved dette års DM i Skills.

Til daglig arbejder hos hos Sekura Cabins i Randers, og hun er stolt over den betydning, smeden har for den grønne omstilling, og så drømmer hun om en dag at kombinere sit fag med arbejdet med unge mennesker – gerne som faglærer.

Hvorfor valgte du smedefaget?

- Jeg har altid været god til at bruge mine hænder. Nu kommer jeg fra en familie, hvor både min far, bror og onkel er smede, så jeg havde egentlig tænkt, at jeg skulle gøre noget andet end dem. Jeg har altid gerne villet gå mine egne veje. Efter at have været i praktik på andre uddannelser besluttede jeg alligevel at prøve kræfter med fem dages praktik i en smedevirksomhed. Med det samme kunne jeg mærke, at kombinationen af det fysiske i faget og den matematiske forståelse, det kræver, var megameget mig. Jeg syntes, at det var svært, men det gjorde det kun endnu federe. Jeg skal udfordres, og det blev jeg på smedeuddannelsen.

- Vi var meget få, der valgte en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Senere har mange af mine tidligere klassekammerater indset, at den boglige vej ikke nødvendigvis er for alle. Det kan betale sig at stå ved sine meninger og lytte efter, hvad det er, man selv vil. Det er jeg i hvert fald glad for, at jeg har gjort.

Hvad siger din familie til, at du nu er uddannet smed og skal til DM i Skills?

- De blev superglade, da jeg valgte faget. I dag er de meget stolte over den udvikling, jeg har været igennem. Det er ret vildt at kaste sig ud i noget så stort. Min familie har altid været en kæmpe støtte, og jeg ved, at de vil stå på sidelinjen til DM i Skills og have en klar mening om, hvordan tingene skal laves.

Hvordan forbereder du dig til DM i Skills?

- Til daglig arbejder jeg på en produktionsvirksomhed, og her er jeg vant til, at vi arbejder med deadlines. Jeg er vant til at være hurtig, produktiv og præcis. Det tror jeg er en god forberedelse til DM.

Hvad er det bedste ved dit fag?

- At skabe noget som bliver til noget vigtigt. I min virksomhed laver vi kabiner og førerhuse til maskiner, og da jeg stod på en messe i München og så en af mine kabiner være udstillet – der blev jeg altså stolt. Jeg er med til at skabe sikkerhed for folk, og jeg har et ansvar. Det gør mig stolt, at jeg gør en forskel.

Hvordan bidrager smeden til den grønne omstilling?

- Det gør vi med alting! Hvis vi ikke havde smede, havde vi ikke vindmøller eller CO2-anlæg. Jeg er megaglad for at være smed i forhold til den betydning, vi spiller for både sikkerhed og grøn omstilling.

Hvad laver du om 10 år?

- Der har jeg nok været ude på nogle flere arbejdspladser og fået erfaring fra flere dele af branchen. På sigt vil jeg gerne være faglærer. Hvis jeg kunne få muligheden for at kombinere mit fag med unge mennesker, ville det være et kæmpe plus for mig. Jeg drømmer om at give min glæde og viden om faget videre til andre unge mennesker.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Millioninvestering skal tage fynsk robotkomet til næste niveau
Udstillere har store forventninger til årets HI-messe
Stålkommentar: Stabilt kvartal i sigte
Industriteknikere fra Roskilde vinder international konkurrence
Se billederne: Kronprinsen åbnede DM i Skills
Her er metalindustriens største skattebetalere
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.125