23948sdkhjf

Alle mand på kursus: JB Metalindustri optimerer produktionen med ny software

Den sjællandske underleverandør er Trumpf-fan og holder sig up to date med den nyeste udvikling

JB Metalindustri i Ølstykke har en stadigt voksende maskinpark, som tæller 15 Trumpf-maskiner.

Ifølge direktør og grundlægger af JB Metalindustri, Jørgen Jensen, så er det vigtigt for virksomheden at følge med den teknologiske udvikling - både når det gælder Trumpf-maskinerne, men i lige så høj grad maskinernes software.

- For at kunne forblive en højautomatiseret underleverandør, som kan tilbyde opgaver inden for plade- og smedearbejde, rørlaserskæring samt montageopgaver, så kræver det en høj grad af automatisering i vores produktion. Derfor investerer vi kontinuerligt i nye maskiner af højeste kvalitet og software, som er en vigtig faktor i at optimere vores gennemløbstider. Dette gør, at vi kan holde priserne nede på såvel enkeltstyksproduktion som på større serieproduktion, siger han i en pressemeddelelse.

- En forkortet leveringstid er også et vigtigt konkurrenceparameter, specielt nu hvor flere og flere virksomheder kæmper med svigtende leverancer fra producenter og leverandører, fortsætter han.

Mere komplekse opgaver

Derudover hæfter han sig ved en anden fordel, nemlig at underleverandøren i dag kan tilbyde kunderne at udføre mere avancerede og komplekse pladebearbejdningsopgaver.

- Vores kunder er ikke kun vores kunder. JB Metalindustris kunder er i dag vores tætte samarbejdspartnere, og ofte rådgiver vi og sparrer med kunderne om deres opgaver. Det er lige fra udviklingsfasen, hvor vi kan tilbyde teknisk tegning og fremstilling af prototyper, så kunden er med os hele vejen i processen fra start til slut, pointerer Jørgen Jensen.

Direktøren påpeger desuden, at medarbejderne skal kunne beherske den nyeste teknologi for at kunne udnytte de muligheder, som teknologien kan give JB Metalindustri. Han lægger derfor vægt på uddannelse af operatørerne og sender dem gerne på kursus.

Ny software giver nye muligheder

Flere af JB Metalindustris operatører har for nylig været på kursus i AVN Pladetekniks nye kursuslokale i Brøndby. Her har de gennemgået Trumpfs nyeste software TruTops Boost, som åbner nogle helt nye muligheder i forhold til tidligere software.

Operatørerne har gennemgået TruTops Boost 2D/3D – CAD TruTops Boost, HomeZone, TruTops Boost Cut for laser og stans samt Boost TecZone Bend for kantpresse.

Operatørerne kan da også tydeligt mærke en forskel, efter Trumpfs software TruTops Boost er blevet implementeret i produktionen.

- Med vores gamle software så kunne nogle udfordrende emner godt tage cirka en time at programmere. Nu går der kun lige godt 30 sekunder, og det er en markant tidsforskel per emne. Grafikken og brugerfladen er mere intuitiv og brugervenlig, så vi kan sagtens mærke, at der er sket meget med den nye software fra Trumpf, siger operatør Magnus Hendrup.

Teknisk salgskonsulent Brian Eriksen, fra AVN Pladeteknik, fremhæver desuden, at softwaren TruTops Boost skaber synergi mellem de forskellige områder for eksempel mellem udfoldning fra bukkeprogram videre til laserskæring, lager og programmering.

TruTops Boost er i dag strømlinet til Industri 4.0. Et koncept som Trumpf selv har været med til at definere omfanget af og navnet på, oplyser Brian Eriksen.

- Gennem TruTops Boost-softwaren kan de første integrationer til et ERP-system oprettes, således at ordreindgangen fuldautomatiseres og gennemløbstiden samt materialeforbruget optimeres.- Du kan ydermere tilføje MES-systemet Oseon, hvorved en gennemgribende automatisering vil kunne realiseres – lige fra automatisk feedback fra Trumpf-maskinerne om produktionstider og for eksempel automatisk færdigmelding af ordre til automatlagre og integration af Mir-robotter mellem de forskellige arbejdssituationer, fremhæver Brian Eriksen.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079