23948sdkhjf

Efter vildt vækst-år: Producent af landbrugsmaskiner runder milliarden

Samson Group omsatte i 2021/2022 for 1,095 milliarder kroner. Det betød en fremgang på hele 46 procent sammenlignet med året før.

Resultatet før skat endte på 75 millioner kroner - en stigning på 30 millioner kroner sammenlignet med sidste år.

Administrerende direktør for Samson Group, Lars Henriksen, er tilfreds med resultatet:

- Kunderne viser os fortsat stor tillid, og det er vi utroligt taknemmelige over og stolte af. Den positive udvikling, vi ser, er til gavn både for slutkunder på hjemmemarkedet og vores konkurrencekraft overfor nye kunder på de europæiske markeder, hvor vi står stærkt med Samson- og Pichon-varemærkerne. Synergierne, som vi på koncernniveau har formået at realisere i forbindelse med opkøbene af Pichon og Gøma, har indfriet vores forventninger, siger han i en pressemeddelelse.

Seneste opkøb var Viborg-virksomheden som Samson overtog i september 2021. Dermed konsoliderede Samson Group sit eget handelsselskab, Samson Agrolize A/S, som nu sammen med Samson Agrolize AB står for forhandling og service af Samson og Pichon i Danmark og Sverige. Forhandling og service af koncernens produkter sker på øvrige eksportmarkeder gennem et stort og specialiseret forhandlernetværk.

Ser optimistisk på fremtiden

Som stort set alle andre i branchen har Samson dog også mærket den globale turbulens – dels i halen på coronapandemien og dels som følge af krigen i Ukraine.

- Forretningsåret 2021/2022 har været præget af udfordrende markedsbetingelser i Europa for Samson Group A/S. Forsyningskæderne fra underleverandører har været under massivt pres både pris- og leverancemæssigt, og derfor besluttede vi på et tidligt tidspunkt at øge vores varelagre betragteligt, siger bestyrelsesformand Christian Junker.

- Udover en stærk gennemsigtighed i materialeomkostningerne, så har det medført, at vi har kunnet fastholde meget attraktive leveringstider på stort set hele vores produktportefølje. Det har givet os en konkurrencemæssig fordel på vores hovedmarkeder, og det forventer vi fortsætter i den kommende tid” fortsætter han.

- Derudover glæder det mig meget, at vi igen i år ser effekten af de langsigtede investeringer, der er foretaget delvist via opkøb og delvist via store udviklingsmæssige investeringer i produktprogram og produktionsplatform. Samlet set har det løftet Samson Group A/S op i den absolutte superliga for udbringningsudstyr af naturgødning, fortsætter Christian Junker.

Lars Henriksen supplerer:

- I alle EU-lande er klimadagsordenen af meget central betydning. Der er i EU et øget fokus på udnyttelse af næringsstofferne i naturgødning, og fra politisk hold er der stor velvilje til at yde støtte til omlægning af udbringningsmetoder af naturgødning, der sikrer landmændene de bedste tekniske løsninger. I den sammenhæng er Samson Groups omfattende redskabsprogram til gyllevogne en meget interessant løsning for specielt de større animalske landbrugsbedrifter.

Samson Group A/S
Regnskabsår 2021/2022 2020/2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 1.094,6 745,2
Bruttoresultat 367,0 288,1
Resultat af primært drift 86,6 45,0
Resultat før skat 75,0 45,0
Årets resultat 61,3 38,4
Balancestatus 816,5 580,4
Egenkapital 282,4 206,1
Antal ansatte 623 490
Kilde: CVR

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Se nøgletal for:
Læs mere om: samson group
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
DM i erhvervsuddannelser tager til Roskilde næste år
Amada bygger nyt i Horsens
Nyt om navne: Ekspert i digitale løsninger starter hos Kuka Nordics TechCenter
Hempel scorede kassen i Rusland: Satsede på militærkunder
Investeringsselskab vil købe Skako
Se billederne: Stena Recyling inviede ny produktionslinje
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.688