23948sdkhjf

DI Produktions nye direktør vil styrke fortællingen om produktion i Danmark

Fredag tiltrådte Peter Trillingsgaard som direktør for det nye branchefællesskab DI Produktion, der samler produktionsvirksomheder på tværs af brancher.

Produktionsvirksomhederne er en grundpille i det danske samfund. Gennem innovation og nytænkning skaber små og store produktionsvirksomheder både eksport, arbejdspladser og vækst overalt i Danmark. Dermed er de samtidig en meget væsentlig del af rygraden i det danske velfærdssamfund.

I en tid hvor konkurrencevilkårene forandres markant, vil DI Produktion intensivere sit fokus på vilkårene for produktion i Danmark. Manglen på arbejdskraft vokser, digitaliseringen skal udnyttes som en klar konkurrencefordel, og den grønne omstilling skal accelereres.

– Det handler om at styrke og forny fortællingen om produktion i Danmark, hvor vi sikrer forståelsen for produktions­virksomhedernes afgørende rolle i det danske samfund. På papiret kan alle blive enige om ambitionerne. Men det er selve udførelsen, som er vanskelig – og her ser jeg det som min vigtigste opgave at bygge bro og bidrage med konkrete løsninger, så vi kan sikre vores konkurrenceevne, skabe vækstmuligheder og samtidig accelerere den grønne omstilling, siger Peter Trillingsgaard til branchemediet DI Business.

Fokus på konkrete løsninger

52-årige Peter Trillingsgaard tiltrådte 1. september i den nyoprettede stilling, der blev skabt i maj, da DI og syv medlemsforeninger på tværs af brancher, værdikæder og forretningsmodeller gik sammen for at sikre produktionsdanmark de vilkår og den gennemslagskraft, som er nødvendig. Omsætning af visioner til hverdag har den nye direktør stor erfaring med gennem 17 år i lederstillinger hos Lego og Grundfos.

– Fokus på de konkrete løsninger ligger dybt i mig. Jeg kommer med en praktisk viden og erfaring, som har givet mig en kæmpe respekt for hverdagen i en produktionsvirksomhed. Det er eksempelvis en vanskelig opgave at omsætte abstrakte klimamål til konkret planlægning, investeringer og adfærdsændringer og samtidig holde fokus på virksomhedens konkurrenceevne, siger Peter Trillingsgaard.

Projektet ”Klimaklar Produktionsvirksomhed” – som hjælper flere tusinde virksomheder i gang med deres grønne omstilling – er et godt eksempel på, hvordan DI i fællesskab med samarbejdspartnere styrker erhvervslivets udvikling. Den type projekter kan inspirere på andre områder, forventer han.

Øget gennemslagskraft

For Peter Trillingsgaard handler det også om at sikre de bedste rammevilkår og den største gennemslagskraft over for landets politikere.

– Ved at arbejde på tværs af syv medlemsforeninger får vi et stærkere afsæt for at blive hørt. Nu skal vi samle vores budskaber, så vi står endnu mere tydelige i vores ønsker og behov. Her er det afgørende, at vi er klar efter et folketingsvalg, så vores medlemmer kommer på dagsordenen, siger DI-direktøren.

Peter Trillingsgaard kommer også med betydelige erfaringer med de politiske spilleregler høstet gennem arbejde hos EU-parlamentarikere, en tidligere ansættelse i DI og som medlem af interesseorganisationer i EU, USA og Danmark.

Base i Århus og København

Den nye DI-direktør ser det også som vigtigt at komme helt tæt på medlemmerne i sit arbejde. Og det gør Peter Trillingsgaard helt konkret. Privat bor han nemlig i Herning og Virum og DI-jobbet bliver delt mellem DI’s kontorer i Århus og København.

– Det vil vores medlemmer blandt andet komme til at mærke, ved at vi kommer til at tilbyde flere events og netværksarrangementer i Jylland, end vi gør i dag. Det vil alt andet lige gøre det nemmere for vores medlemmer i Jylland at være med, da de ikke hver gang skal afsætte en hel dag for at være fysisk med, siger han.

Artiklen er bragt i samarbejde med DI Business.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141