23948sdkhjf

EMS opruster: Direktør vil fri af den daglige drift

Det er ikke småting der sker hos ingeniør- og produktionsvirksomheden EMS, der for blot et par måneder siden flyttede ind i et komplet nybygget domicil i Esbjerg.

Medarbejderstaben er vokset kraftigt siden januar, og ordrebøgerne kræver stadig flere hænder. Blandt andet derfor har direktør og ejerleder, Kenneth Hagelskjær, taget beslutningen om at omstrukturere organisationens ledelse.

- Jeg er jo startet som ejerledet virksomhed, hvor jeg har haft fingeren på alt. Det er nok også det, der præger min ledelsesstil – at jeg blander mig i alt. Og det er forkert, hvis jeg vil have en organisation, der skal vokse og blive til mere – mere for medarbejderne og mere for kunderne, siger Kenneth Hagelskjær.

Derfor har han valgt at indsætte en COO for selv at træde et skridt tilbage og blive direktør i klassisk forstand.

Fandt den rette profil i Alperne

En uventet mulighed opstod, da Kenneth Hagelskjær skulle tage beslutningen, og derfor valgte han at slå til hurtigt.

- Jeg var i en situation, hvor jeg havde besluttet mig for, at jeg skulle have en COO i butikken, og jeg havde faktisk også tegnet kontrakt med en headhunter, og der var lavet tidsplan for det. Det vigtige var at tiltrække en stærk profil, som kunne matche os – og der skal en del til at matche os, fordi vi har nogle super dygtige medarbejdere i butikken, som vil noget, og som kan noget. Så vi skulle gøre os umage for at finde en, siger Kenneth Hagelskjær.

Den rette profil var Rene Chr. Olsen, tidligere director of services hos Wärtsilä Gas Solutions. Han og EMS-direktøren stiftede bekendtskab i de franske alper gennem deres fælles fritidsinteresse med Cykelnerven. De lange dage på etaperne ledte til nogle gode snakke om værdier og ledelse, og da Rene Chr. Olsen for kort tid siden valgte at opsige sin stilling hos Wärtsilä og søge nye udfordringer, var Kenneth Hagelskjær ikke længe om at invitere til en rundvisning hos EMS.

Rene Chr. Olsen kommer med lang erfaring inden for service og ledelse. Han har en teknisk baggrund og er oprindelig uddannet maskinmester. Han har de seneste 12 år haft flere fremtrædende roller i den store finske maritime virksomhed, Wärtsilä. Før tiden som director of services hos Wärtsilä Gas Solutions var han salgschef i Danmark og Centraleuropa.

- I de samtaler, jeg har haft med Kenneth, kan jeg mærke, at vi deler værdier. De værdier, han har med, at vi skal passe ordentlig på vores medarbejdere, fordi nøglen til succes er, at man har medarbejdere, der er motiverede. Og det går jeg meget op i, siger Rene Chr. Olsen.

Han starter hos EMS den 6. september, og hans hovedopgave bliver at køre den daglige drift af virksomheden, både operation, service og salg. Planen med den nye organisering af virksomheden er i høj grad at forberede den til endnu større vækst, men på en måde, så alle kan følge med.

- Den erfaring, jeg har opbygget gennem årene, vil kunne hjælpe EMS videre på den rejse, vi vil på. Det bliver blandt andet at hjælpe de forskellige ledere i organisationen med at bygge lag på. Det er virkelig nogle kompetente mennesker, jeg har mødt her, så jeg skal også selv steppe op, siger Rene Chr. Olsen.

I lære som direktør

Med tiltrædelsen af Rene Chr. Olsen tager Kenneth Hagelskjær hul på en ny opgave, som han selv med et smil på læben kalder ”at gå i lære som direktør”.

- Jeg vil i lære som direktør. Det skal forstås på den måde, at jeg gerne vil, og har en intention om, at give mine beføjelser fra mig til organisationen, så de kan køre selv. Og det tør jeg, fordi jeg godt ved, at jeg har byens bedste hold. Så lad dem nu bare køre den butik. Så vil jeg have lidt mere fokus på, hvordan vi eventuelt kunne gøre vores butik stærkere inden for energisegmentet og vores kerneopgave, som er at levere værdiskabende løsninger til energiindustrien, siger Kenneth Hagelskjær.

Netop fokusset på EMS’ fremtid er drivende for beslutningen. Virksomheden har i mange år været kendt for stålproduktion inden for den maritime sektor, men har de seneste år kraftigt udvidet både ydelser og kundesegment. Især ingeniør-afdelingen er vokset kraftigt og leverer løsninger til store projekter både i og udenfor landets grænser.

Læs mere om: EMS
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tredobbelt maskininvestering hos REA Automatdrejning
Patentslagsmål fortsætter: GE vinder sejr over Siemens Gamesa
Eltronic får afgørende rolle i Topsoes nye milliardfabrik
Vestas får nordisk bæredygtighedspris
Sanistål omlægger bilflåden til elbiler
Give Steel når milepæl i storordre
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.11