23948sdkhjf

Investerer i CNC-bearbejdning: EMS satser stort på service og spåntagning

Erfaren servicechef skal lede ny afdeling, og den massive investering i dreje- og fræsekapacitet er et stort skridt mod ambitionen om at være kundernes one-stop-shop

CNC- og bearbejdningsmaskiner er rykket ind på EMS-fabrikken i Esbjerg.

- Der er massive synergier i vores maskininvestering. Vi køber rigtig mange komponenter ude i byen, og her vil vi trække en del af indkøbene hjem. Samtidig har vi også store ambitioner om at være en one-stop-shop med hurtig respons til vores kunderne, siger direktør og ejer Kenneth Hagelskjær, EMS.

Direktøren fortæller, at maskinernes kapacitet skal bruges tredelt. Bearbejdningsmaskinerne skal bearbejde komponenter til EMS-forretningsbenet Global Gravity og emner til virksomhedens svejseafdeling, mens den overskydende dreje- og fræsekapacitet skal sælges ud af huset.

Investeringen er både i tre nye CNC-maskiner, men også i manuelle dreje- og fræsemuligheder.

Har ansat serviceprofil

Til at lede serviceafdelingen har EMS ansat Mikael Schade. Han har været servicechef i en længere årrække hos Blaaholm og senest Bila Service. Mikael Schade er uddannet værktøjsmager, har arbejdet som smed, værkfører og produktionschef, inden han slog sig på service.

Hos EMS har han både fået det daglige ansvar for maskinværkstedet og service i det mekaniske segment.

- Jeg elsker dynamikken i en serviceafdeling, hvor man kan hjælpe kunderne, hvor andre har givet op, siger Mikael Schade.

Servicechefen ser et stort potentiale for opgaver i den generelle industri og blandt leverandører til energibranchen – især i vindmølleindustrien.

- Vi vil jagte opgaver, der skal produceres i enkeltstyk eller små serier med hurtig respons. Her ser vi et hul i markedet, siger servicechefen.

Distributør for Climax

En anden del af aktiviteten i den hastigt voksende serviceafdeling er distributøraftalen af de transportable bearbejdningsmaskiner fra Climax.

Maskinerne er tyskproducerede og ideelle til spåntagende arbejde on-site hos kunderne på større og mindre emner, som ikke kan flyttes til et maskinværksted for afdrejning eller fræsning.

EMS løser on-site-maskinering for kunder i energisegmentet og maskinindustrien samt tilbyder både salg og udlejning af maskinerne fra Climax.

- Vi tager gerne ansvar for hele løsningen, og ønsker kunden det, stiller vi også med uddannede operatører til bearbejdning ude i marken. Climax-maskinerne har blandt andet også haft den effekt, at vi er gået fra tre til seks medarbejdere på kort tid, og forventningen er, at vi på den korte bane laver endnu en fordobling i vores serviceafdeling, siger Mikael Schade.

Læs mere om: ems
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094