23948sdkhjf

Ud af en blindgyde: ”Nu kan vi tage næste skridt med leverandører”

Det er muligt for en robot effektivt at samle træ med en skruemaskine, viser et MADE Demonstrationsprojekt med Profile og Teknologisk Institut

Virksomheden Profile, der er leverandør af byggematerialer til især tømmerhandlere og byggemarkeder, ønskede at automatisere skruesamling i massive trækonstruktioner, men manglende måleudstyr var en forhindring:

- Når vi taler med leverandører, om der findes en automatisk opsætning, så bliver vi spurgt om alle mulige nøgletal, og dem har vi ikke kunnet levere, fordi vi har ikke noget måleudstyr. Vi endte i en blindgyde, og vejen ud blev test i et laboratorium og teknisk support fra Teknologisk Institut, forklarer Morten Blenner Madsen, afdelingschef i trækonstruktioner hos Profile.

MADE Demonstrationsprojektet viste, at en Kuka-robot kan løfte det fysisk krævende arbejde, som det er for medarbejderen, der skyder ”ufatteligt mange skud i træet på kort tid”. Det giver Profile nøgletal, der gør dem i stand til at nå et nyt niveau:

- Vi har bevist, at det kan lade sig gøre, og vi har fået nogle resultater fra laboratorieforsøgene, som gør, at vi nu kan tage næste skridt og snakke mere seriøst med de forskellige leverandører. De kan få noget indsigt i, hvad for et setup vi egentlig har behov for, forklarer Morten Blenner Madsen.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Envatek køber to Kalundborgvirksomheder
MAN Energy Solutions indgår partnerskab med universitet
Kina buldrer frem på robotliste
230 mand er i fuld gang på Bladts nye fabrik på Lindø
Stålkæmpe tæt på rekord i turbulent år
Dansk kedelanlæg skal lune i Tromsø
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.11