23948sdkhjf

Aarhusianske sorteringseksperter lander flot resultat trods pressede forsyningskæder

Automatiseringsvirksomheden Beumer Group har i årsregnskabet 2021 præsteret en bundlinje på 142 millioner kroner. Resultatet er primært drevet af en god efterspørgsel fra fragt- og pakkefirmaer, der fortsat har travlt.

142 millioner kroner.

Det er resultatet på bundlinjen for Aarhus-virksomheden Beumer Group, der laver højteknologiske sorteringsløsninger. Det afslører virksomhedens netop offentliggjorte årsregnskab, der samtidig viser omsætningen på godt 2 milliarder kroner.

– Vi er meget tilfredse med det resultat, vi har opnået i 2021. Vi matcher stort set 2020-resultatet, der gik kraftigt frem, forklarer Anders Moos, der er CFO hos Beumer Group.

– Det er især blandt vores kunder inden for pakkehåndtering, der i 2021 har været travlt. Forbrugere over det meste af verden lærte under corona-nedlukninger at handle endnu mere på nettet, og den bekvemme måde at få varer har fortsat godt tag i forbrugerne. Den store stigning i pakkevolumen er nok sket særligt på den korte bane, men det er fortsat vores forventning, at der også investeres i pakkemarkedet de næste år, fortsætter han.

Fornuftige markedsforhold med udfordringer

I Aarhus-bydelen Skejby kæmper Beumer Group som så mange andre med pressede forsyningskæder, men det har ikke afholdt virksomheden fra at lande et årsregnskab, de betegner som "flot og tilfredsstillende".

– Beumer har oplevet store udfordringer i vores forsyningskæde, hvor det har været svært at få den nødvendige forsyning af visse komponenter, der samtidig er steget i pris. Samtidig er også transportomkostningerne steget.

– Heldigvis har vi en kompetent og motiveret medarbejdermasse, der har taget udfordringerne konstruktivt på sig, så vi har klaret os fornuftigt. På trods af, at corona også har gjort livet vanskeligere for kollegaerne. Der har været meget hjemmearbejde, og for de kollegaer der arbejder i andre lande end Danmark med for eksempel service- og vedligeholdelsesopgaver har nedlukninger og restriktioner gjort det vanskeligt at klare arbejdsopgaverne, forklarer Anders Moos.

Samlet set forventer Anders Moos dog, at Beumer Group også i 2022 kan levere et positivt regnskab.

En del af optimismen skal også tilskrives, at behovet for automatiserede sorteringsløsninger ser ud til fortsat at stige. Selv inden for lufthavnsbranchen, der har været hårdt ramt af corona, er der i især vestlige lande tendens til, at behovet for bagageautomatiseringer fortsætter på grund af mangel på arbejdskraft.

– Der er samtidig en del kunder inden for pakkepost, der især på det seneste har fået automatisering og pålidelige håndteringssystemer højt på forretningsagendaen. Dels fordi de kan bruge medarbejderne til andre, mere komplekse opgaver, men også fordi mængderne, der skal flyttes og sorteres, bliver større, pointerer Anders Moos.

Millioninvesteringer i udvikling

Med en stor markedsefterspørgsel er det naturligt, at der også skal allokeres ressourcer til at forbedre og udvikle produkter. Og netop udvikling har også kendetegnet Beumers 2021, hvor der samlet set er brugt næsten 100 millioner kroner på udviklingsomkostninger.

– Vi er markedsledende med de mest effektive løsninger, og den position har vi tænkt os at holde fast i. Men det kræver store millioninvesteringer hvert år. Vi har opbygget en stor viden inden for vores forretningsområder, og den skal plejes bedst muligt ved at udvikle os hele tiden, forklarer Anders Moos.

Udvikling af for eksempel nye produkter kræver blandt andet mandskab i form af nye medarbejdere, og rekruttering er ligesom for mange andre virksomheder et vigtigt indsatsområde for Beumer.

– Vi arbejder rigtig meget med vores rekruttering og employer brand, så vi bedst muligt kan tiltrække kandidater. For eksempel samarbejder vi indgående med uddannelsesinstitutioner, hvor vi aktivt arbejder med praktikanter som en effektiv kanal til fremtidens talenter. Vi har professionel onboarding af praktikanter, og samlet set er vi gode til at konvertere vores praktikanter til fastansatte medarbejdere, når de er færdiguddannede, forklarer CFO’en.

Beumer Group har i 2021 haft lidt over 800 fuldtidsansatte medarbejdere i Danmark – primært tilknyttet afdelingen i Skejby.

Beumer Group A/S
Regnskabsår 2021 2020 2019
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 2.135,5 2.054,4 1.810,4
Primært resultat 180,7 199,5 115,8
Bruttofortjeneste 451,8 463,6 365,7
Resultat før skat 182,5 194,0 115,9
Årets resultat 141,9 153,1 89,0
Status balance 1.612,2 1.671,5 1.385,9
Egenkapital 584,6 551,8 412,6
Antal ansatte 828 789 738
Kilde: CVR

Se nøgletal og flere artikler om:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125