23948sdkhjf

Alfred Priess eneleverandør til prestigeprojekt

Mastefabrikanten fra Vinderup skal levere solcellemaster til Masdar City, der betegnes som det mest prestigefyldte grønne projekt i verden.
Alfred Priess A/S har fået en stor ordre til det arabiske prestigeprojekt Masdar City, der normalt betegnes som verdens største grønne projekt.

Således bliver mastefabrikanten fra Vinderup i de næste to år eneleverandør af solcellemaster til byen, der er under opførelse i hovedstaden Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater, skriver Skive Folkeblad.

En fabrik i fabrikken
Kontakten til Masdar City har Alfred Priess skabt gennem samarbejdspartneren Golden Falcon, der et handels- og entreprenørselskab med hjemsted i netop De Forenede Arabiske Emirater.

Samtidig har Vinderup-virksomheden deltaget på messer som eksempelvis Light and Building i Frankfurt i 2010 og 2012

- Vi følte, at der var behov for en tur derned for at præsentere vores produkter for mulige distributører. Masdar City har så afgjort, at solcelleløsningen fra Alfred Priess er den eneste, der dur, siger administrerende direktør Ole Bjerre Christiansen til avisen.

Solcellemasterne har været til test i Masdar City de sidste to et halvt år, og allerede i september sagde direktør Ole Bjerre Christiansen ved udsigten til aftalen, at Alfred Priess kunne bygge ”en fabrik i fabrikken”, hvis det gik godt.

Fakta: Masdar City
Ørkenbyen Masdar City – der er under opførelse i Abu Dhabis ørken – skal være 100 procent C02-neutral og hvile i sig selv, hvad angår vand, energiforsyning og affaldsbortskaffelse.

Til dette formål er der blandt andet bygget et gigantisk solcelleanlæg, der skal producere elektricitet til bygningsarbejdet.

Byen skal desuden være fri for privatbiler, og al offentlig transport skal foregå med køretøjer, der er drevet af solenergi. Det samme gælder for belysningen, der skal ske ved hjælp af vedvarende energi, og det er her, de nye solcelle-master fra danske Alfred Priess kommer ind i billedet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078