23948sdkhjf

Skako stiller skarpt på bæredygtighed

At reducere brugen af cement i byggeriet vil have stor betydning for det globale CO2-udslip, og netop dét er hovedformålet med Skako Concretes nye bæredygtighedsprogram ”Green Plant Vision”. Den fynske virksomhed udvikler og producerer komplette anlæg til produktion af beton.

- Vi vil hjælpe vores kunder til en mere bæredygtig produktion, siger administrerende direktør Steffen Kremmer i en pressemeddelelse.

Skako Concrete er den ene af to divisioner i Skako A/S, og bæredygtighedsprogrammet er et af fem overordnede strategispor i den nye forretningsmodel, som Steffen Kremmer har stået i spidsen for at udvikle, siden han kom til Skako for to år siden. Siden har virksomheden forbedret de økonomiske resultater og udviklet en parathed til at tage fat på det mere langsigtede arbejde med bæredygtighed og cirkulær økonomi.

- Vi har nået et udviklingsniveau, hvor vi kan stille skarpt på bæredygtighed generelt og grøn produktudvikling i særdeleshed. Kun ved at opfylde vores pligt i forhold til konstant overvågning og reducering af vores egen miljøpåvirkning kan vi med rette sige, at vi bidrager til den positive udvikling. Men det er først, når vi bringer produkter til markedet, der hjælper vores kunder til en mere bæredygtig produktion, at vi for alvor skaber værdi for omverdenen, for vores kunder og for os selv. Det er ikke så enkelt - men det er dét, det i al sin enkelthed går ud på, siger Steffen Kremmer.

Skako Concrete arbejder med fire projekter inden for bæredygtighed: Bæredygtighedskultur, R&D, procesoptimering og partnerskaber. I hvert af projekterne er der nedsat arbejdsgrupper med medarbejdere fra hele organisationen, der selv har engageret sig på baggrund af udpræget interesse eller specialistviden. Netop det personlige engagement ser den overordnede projektansvarlige for bæredygtighedsprojektet, koncernkommunikationschef Steen-Flemming Elmarlund, som en væsentlig forudsætning for succes.

- Hele projektet og strategien kan kun lykkes med ejerskab, forpligtelse og målopfyldelse fra organisationen og den enkelte. Projektet blev født som et forretningsmæssigt fælles ledelsesanliggende og et overordnet, strategisk initiativ i Skako Concrete. Tidens tendenser, klimaspørgsmålets aktualitet og det, at Skako Concrete er modnet som virksomhed til at imødegå udfordringerne og intensivere miljøindsatsen, betyder, at tiden er helt rigtig til en udvidelse og dybere forankring af planerne og visionen, vurderer Steen-Flemming Elmarlund.

I første omgang er strategien fastlagt i Skako Concrete som en ”Green Plant Vision” og et erklæret mål om at nedbringe miljøpåvirkningen fra egen produktion og samtidig tilvejebringe bæredygtige produkter, der sætter kunderne i stand til at producere med de mest bæredygtige betonfremstillingsanlæg i verden.

- Hele samfundets tiltagende fokus på bæredygtighed samt vores eget ønske om at gøre hele industrien CO2-neutral er under kraftig udvikling i disse tider – og Skako Concrete inviterer løbende til partnerskaber og samarbejder i og med forskellige fora og specialister, der deler vores ambition om en mere bæredygtig betonproduktion i verden. Parallelt i forløbet er vi for eksempel også indgået i samarbejde med Dansk Industri omkring projekt ”Klimaklar Produktionsvirksomhed”, som blandt andet omhandler kortlægning af vores samlede direkte og indirekte CO2-aftryk. Det sætter yderligere skub i den rigtige retning, afslutter Steen-Flemming Elmarlund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Millioninvestering skal tage fynsk robotkomet til næste niveau
Udstillere har store forventninger til årets HI-messe
Stålkommentar: Stabilt kvartal i sigte
Industriteknikere fra Roskilde vinder international konkurrence
Se billederne: Kronprinsen åbnede DM i Skills
Her er metalindustriens største skattebetalere
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.094