23948sdkhjf

Gør klar til masseansættelser: Semco Maritime skal bruge 200 nye medarbejdere

På grund af en betydelig vækst i offshore-projekter på Nordsøen står Semco Maritime i øjeblikket over for en interessant udfordring.

Virksomheden skal rekruttere et stort antal medarbejdere på kort tid – mere end 200 ledige stillinger, hvoraf nogle skal besættes inden andet kvartal i år. Stillingerne er inden for en lang række områder, herunder svejsere, elektrikere, teknikere og formænd.

To spændende projekter

Det pludselige behov for at opskalere personalet skyldes væksten i Semco Maritimes forretning inden for både olie- og gas- og vedvarende energiområder. Især de vundne kontrakter, der relaterer sig til ombygningen af Tyra Gasfeltet og deltagelse i CO2-lagrings- og transportløsninger til Greensand projektet.

- Efterspørgslen efter Semco Maritimes kompetencer og ydelser vokser, og derfor er vores arbejdsstyrke også nødt til at vokse, siger Anders Benfeldt, senior vice president, Oil & Gas, i en pressemeddelelse.

- Vi er stolte over at kunne bidrage til to spændende projekter i Nordsøen, og derved bidrager vi til at imødekomme Danmarks energibehov på en stadig mere bæredygtige måde. Tyras historisk store ombygning vil øge den operationelle energieffektivitet og forventes at bidrage til en samlet reduktion af CO2-udledningen, imens Greensands CO2-lagring har til formål at hjælpe Danmark med at nå sine ambitiøse klimamål, fortsætter han.

Skal bruge de første medarbejdere i andet kvartal

Målet om at besætte det første hold af de 200 nye stillinger inden andet kvartal kunne godt ses som en kæmpe udfordring. I Semco Maritime er man dog optimistisk, fordi gunstige arbejdsforhold og spændende faglige udfordringer gør stillingerne meget attraktive.

- Vi leder efter folk, der vil arbejde på nogle af de mest interessante og spændende projekter, som offshore-sektoren har at byde på i øjeblikket, forklarer Kasper Sottrup-Jensen, head of operation hos Semco Maritime, og fortsætter:

- Personalet, der arbejder på disse projekter, arbejder på skift baseret på 2/2 eller 2/3 rotationer, hvilket betyder, at de tilbringer 2 uger offshore og derefter de efterfølgende 2-3 uger hjemme. Dette er en attraktiv livsstil for mange, fordi det giver masser af fritid, hvor man kan fokusere på tiden med venner og familie, boligrenovering eller andre projekter, hobbyer eller endda rejser.

Om Tyra Gasfeltet

Tyra har i mere end 35 år været en central del af Danmarks energiinfrastruktur frem til en midlertidig nedlukning i 2019. Nu bliver feltet ombygget til et moderne højteknologisk naturgasfelt, herunder installationen af otte nye platforme. Et konsortium, der omfatter Actemium Oil & Gas Commissioning og Semco Maritime, vil stå for installation og idriftsættelse af de nye platforme.

Om Project Greensand

Semco Maritime vil trække på kompetencer og erfaring fra sin Oil & Gas-division for at levere løsninger til lagring og transport af CO2 til udtømte oliereservoirer i Nordsøen, specifikt til Nini West-feltet. Et pilotprojekt som har til formål at muliggøre CO2-lagring fra 2025 og bane vejen for at realisere den politiske ambition om at lagre 4-8 millioner tons CO2 årligt fra 2030. Semco Maritime har til opgave at designe, indkøbe, fremstille og installere enheden, som effektivt skal overføre den opfangede CO2 fra et transportfartøj til de inaktive platforme og derefter ind i de udtømte oliebrønde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125