23948sdkhjf

120 nye medarbejdere på et år: Treco ruster sig til fordobling af omsætningen

Der har været fuld fart på hos Aalestrup-virksomheden Treco i de seneste år, og regnskabsåret 2020/2021, der sluttede den 30. juni var ingen undtagelse.

Resultatmæssigt stod den nordjyske virksomhed godt nok lidt på bremsen i 2020/2021 – overskuddet før skat faldt med godt 7 millioner kroner til 17,1 millioner kroner.

Tilbagegangen skyldes dels, at der er investeret massivt i fremtidig vækst og dels, at råvaremarkedet driller for øjeblikket.

Corona-restriktioner gav støj

Derudover har Treco heller ikke helt undgået knas i maskineriet i forbindelse med coronakrisen.

- Der har været perioder, hvor vi har været plaget af corona. Mest fordi det har været svært at få arbejdet til at hænge sammen, fordi der var så mange restriktioner, man skulle tage hensyn til, forklarer administrerende direktør Lars Vadsholt Jørgensen.

- Så har det også været lidt ordrestille i en periode omkring slutningen af 2020 og begyndelsen af 2021. Ikke at vi kan sige, at det direkte var på grund af corona, men det kan meget vel være, at der har været nogle kunder, der var lidt mere forsigtige derude på grund af den almindelige nedgang rundt omkring, tilføjer han.

Brager fremad

Til gengæld har der sidenhen været fuld knald på aktiviteterne hos Treco.

- Fra sidst i første kvartal 2021 til nu har det bare braget fremad: Stor ordrebeholdning og ansættelse af en masse nye medarbejdere således, at vi i dag er godt og vel 240 mand. Vi har vel ansat omkring 120 nye, fortæller Lars Vadsholt Jørgensen.

De mange nye medarbejdere er hentet ind for at kunne håndtere næste vækst-hop hos den nordjyske virksomhed.

- Nu er vi ved at have ansat til den omsætning på 400 millioner, vi skal have i indeværende regnskabsår. Det svarer næsten til en fordobling i forhold til den omsætning på 225 millioner, vi havde i det år, vi lige har været igennem, siger Lars Vadsholt Jørgensen, der dog regner med, at antallet af nyansættelser kommer til at falde markant i den kommende tid.

Råvareproblemer giver ekstraarbejde

Til gengæld er han ikke så nervøs for, om Treco når de finansielle vækstmål i 2021/2022. Han får nemlig særdeles positive tilbagemeldinger fra kunderne for øjeblikket.

- Det er hele vores kundeportefølje, der lige pludselig rykker. Måske har man trådt på bremsen – eller i hvert fald ikke trådt på speederen - i en periode i coronatiden, og så pludselig begynder tingene at løsne op, og så skal der bare ske noget. Det er det, du kan se i hele samfundet, at der bare er fuld gas på. Så udfordringen er primært at få skaffet de råvarer og komponenter, der skal bruges til at lave tingene, lyder det fra Lars Vadsholt Jørgensen.

Netop råvaresituationen er en af de få ting, der gør udsigterne for 2021/2022 lidt mere tågede end normalt, og hos Treco kæmper man en daglig kamp for at få de nødvendige leverancer af både metaller og komponenter, fortæller Lars Vadsholt Jørgensen.

- Der bruges bare utroligt mange kræfter på det i det daglige. Hele tiden searche, searche og så følge op på det, man har searchet. Kommer det nu, eller hvad gør vi. Der er stor usikkerhed, og der skal bruges mange kræfter på den searching, konstaterer Treco-direktøren.

Treco A/S
mio. kr. 2020/21 2019/20
Bruttoresultat 91,4 82,1
Resultat af primær drift 17,9 24,4
Resultat før skat 17,1 24,2
Årets resultat 13,4 18,9
Balancesum 185,0 118,4
Egenkapital 53,1 52,5
Regnskabsåret blev afsluttet den 30. juni 2021

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111