23948sdkhjf

Hold da op, den er jo på størrelse med en minibus

Sådan sagde medarbejderne fra RG Rom Gummi, da man for nylig fik det 10 meter lange og 26 tonstunge Doosan 700XLY CNC-drejecenter ind ad porten i Lemvig. Det nye CNC-drejecenter har en drejediameter på Ø750mm og kan tage emner op til 5.050 mm i længden.

For direktør Jesper Berg Kristensen og hans medarbejdere svarer det til juleaften, når der kommer nye maskiner i produktionshallerne. Og nye maskiner er der kommet rigeligt af i 2021.

Virksomheden har i år investeret cirka 5 millioner kroner i maskiner til deres nye og moderne maskinværksted. Det nye maskinværksted betyder, at RG Rom Gummi bliver mere konkurrencedygtige og selvforsynende, og dermed i stand til at levere produkter og løsninger endnu hurtigere end hidtil.

Udover det nye CNC-drejecenter har virksomheden anskaffet sig en ny flashcutter, splitter, presser, og CNC-fræser.

- Det er dejligt, at den endelig er kommet ind i vores produktion. Selvom vi i forvejen har fem drejecentre, giver det nye CNC-drejecenter os en markant større kapacitet, som vi hidtil godt kunne havde brugt, fortæller Jesper Berg Kristensen.

Øget travlhed og større projekter

En af hovedårsagerne til, at drejecentret blev købt, er fordi RG Rom Gummi allerede nu kan se, at den ekstra kapacitet bliver en nødvendighed fremover, for der er travlt hos den vestjyske gummiproducent. 

- Vi har faktisk rigtig travlt, og det er jo kun fantastisk. Vi producerer i dag både gummi-, skum- og plastløsninger til stort set alle industrier, og specielt i vindmølleindustrien ser vi en stigende vækst, da vi er nogle af de eneste i verden, der kan producere de gummiløsninger, som producenterne af vindmøllefundamenter efterspørger.

- Vi mærker tydeligt, at vi får flere projekter til vindmølleindustrien ind ad døren samtidig, og emnerne, vi skal levere, bliver kun større. Med det nye drejecenter kan vi hurtigere levere emner i den størrelsesorden, ikke bare til vindmølleindustrien, men hele vejen rundt, siger direktør Jesper Berg Kristensen.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094