23948sdkhjf

Øget digitalisering og ingeniør-power skal toptune produktionen på Rival

Produktionsstyring og -optimering får større og større betydning i det daglige arbejde på Rival.

- Med de kunder, vi har ombord, er det afgørende, at vi lykkes med at løfte kvalitet og leveringssikkerhed til det ekstreme, siger medejer og salgschef Christian Aarup.

- For at komme helt i mål har vi besluttet os for at ansætte en højtuddannet produktionsingeniør; en ny nøglemedarbejder som skal være drivkraften i arbejdet med en yderligere strukturering af vores processer og efterfølgende at styre dem sikkert gennem virksomheden. Det skal ske i tæt og unikt samarbejde med vores dygtige ”håndværkere” i produktionen, fortsætter han.

Nye kompetencer giver særlige muligheder

Rival ser således i nye retninger for at toptune forretningen.

- Den klassiske model ville være at ansætte en kvalitetschef, men vi har valgt en mere proaktiv model ved at gå efter en lærd produktionsingeniør. Vi skal have rodfæstet serieproduktion-tankegangen, siger Christian Aarup.

- Samtidig er vi i fuld gang med at implementere kvalitetsstyringssystemet 1factory, så vi får bedre muligheder for at undgå, håndtere og lære af vores afvigelser, uddyber han.

Øget digitalisering reducerer fejlprocent

Flere og flere af emnerne hos Rival bliver produceret i serieproduktion, hvor der ofte køres i døgndrift. Det giver gode muligheder for at opsamle data på de kørte serier og bruge erfaringerne herfra til planlægningen af den kommende produktion.

- Vi skal være endnu bedre til at forudse de risici, der kan opstå i produktionen af større serier, så vi ikke pludselig står med et større antal emner, som er kørt skævt, fortæller Christian Aarup.

- Også her kan vi se nogle interessante muligheder i at bruge de indsamlede data og lade vores dygtige folk i samspil med vores nye produktionsingeniør analysere data og finde frem til mulige risici, og hvordan disse elimineres, således at den fremadrettede produktion planlægges optimalt, siger han.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11