23948sdkhjf

Trods Corona og lavere omsætning: Granly Gruppen leverer rekordresultat

Selv om 2020 på mange måder var et udfordrende år for Granly Gruppen på grund af Corona-pandemien, leverer Granly Gruppen, der består af ni forskellige virksomheder, en indtjening på 91 mio. kr. før skat. Det er det bedste resultat i virksomhedens historie med overskud i alle driftsvirksomheder.

- Det er et super flot resultat. Man forstår det jo næsten ikke. På grund af Corona er omsætningen faldet, men vi har passet på omkostningerne, så derfor lander vi på et rigtig godt resultat, siger CEO i Granly Gruppen Kjeld Vogt. Han forklarer, at Granly er kommet frem til det store overskud uden at fyre folk og uden at modtage støttekroner fra staten. 

 

Omsætningen i mini-konglomeratet faldt med omkring 10% til 713 mio. kr. Men virksomheden har samtidig været i stand til at spare 80 mio. kr. på vareforbrug, indkøb og omkostninger og holdt igen med de investeringer, der godt kunne vente og som ikke hurtigt ville give et afkast.

Granly Gruppen består af ni forskellige virksomheder. Gruppens har en stor underleverandørproduktion i de tre største virksomheder: Granly Steel i Esbjerg, Granly Steel i Polen og RMG Steel i Kina. De tre virksomheder leverer den største andel af både omsætningen og indtjeningen.

 

-Kina buldrer derudaf med stor volumen, siger Kjeld Vogt om virksomhedens helt store motor RMG Steel med 300 ansatte. Alle tre steder har mærket en massiv konkurrence og prispres, men ved en effektiv styring af kapacitet, effektivitet og omkostninger har de haft en stærk indtjening.

Et af de ben, som Granly Gruppen også har haft stor succes med KVK Hydraklov, som fremstiller, sælger og servicerer klovbeskæringsanlæg til landbruget i hele verden. KVK har også haft det bedste resultat nogensinde med et overskud på 9 mio. kr. før skat.

 Udfordringerne i 2020 har primært været på maritim service i Granly Diesel A/S, Grumses Maskinfabrik A/S og Esbjerg Shipyard A/S. Har har effekten af nedlukning og restriktioner haft en effent og resultatet er her under det forventede. 

Granly Gruppens støberi Ceropa var udsat for en stor brand i august 2020. Virksomheden har derfor fået udbetalt forsikringserstatning. De 34 mio. kr. påvirker årets resultat positivt. Granly Gruppen er ved at genopføre støberiet i en moderniseret udgave, hvorfor der vil være store omkostninger til gen- og ombygning samt et driftstab i 2021 og frem. 

 

Der er i Granly Gruppen gennemført investeringer for ca. 26 mio. kr., primært i tekniske anlæg, maskiner, grunde og bygninger. 

Firmanavn
mio. kr. 2020 2019
Nettoomsætning 713 805
Resultat af primær drift 96 64
Resultat før skat 91 46
Årets resultat 68 46
Balancesum 492 427
Egenkapital 276 221
Antal ansatte 567 535
Regnskabsåret blev afsluttet 16. 03 2021.

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094