23948sdkhjf

Har mistet en femtedel: Steel Products tilpasser sig ny corona-virkelighed

- Det er usandsynlig svært at spå om. Udsigten er meget, meget tåget.

Læs også: Lufthavnsstol presses i et enkelt hug

Sådan forklarer ejer og administrerende direktør Mogens Hørdum Sørensen, Steel Products, om markedsudviklingen i øjeblikket.

- Vi er gået ned med cirka 20 pct. i omsætningen, som dog allerede var på vej nedad, inden corona ramte. Vi havde nogle nye projekter, som vi regnede med skulle løfte os op igen. De er også kommet, men corona har barberet den øgede aktivitet fra de nye projekter væk, fortæller Mogens Hørdum Sørensen om udviklingen.

Derfor har underleverandøren, der er specialister i metalbearbejdning og dybtræk, nu gearet forretningen til afmatningen, så der stadig er en fornuftig forretning - men med en lavere omsætning.

Steel Products falder ikke inden for nogen hjælpepakke. Som en konsekvens har underleverandøren måttet afskedige, så mandskabet passer til omsætningen - også på den lange bane. Afskedigelserne betyder, at underleverandøren nu har i alt 260 medarbejdere på fabrikkerne i Horsens og Nordborg.

Læs også: Steel Products investerer og høvler af gælden

Usikre forecast
Direktøren fortæller, at kunderne også har svært ved at vide, hvilket ben de skal stå på. Og der bliver meget ofte skubbet ordrer både den ene og anden vej.  Ordrehorisonten ligger dog på cirka 2,5 måned, hvilket også var tilfældet før krisen.

- Vi har prøvet at få et forecast, der sagde, at vi stort set ikke skulle levere noget til kunde i tre måneder. Dagen efter kom der så en ordre, der var dobbelt så stor, som det, som vi først troede, at vi skulle have lavet, fortæller Mogens Hørdum Sørensen om situationen.

Tiderne betyder, at Steel Products er mere opmærksomme, end man plejer, mens man samtidig gør det, som man altid har gjort.

- Vi holder typisk lager for vores kunder. Tiden gør, at det bliver lidt sværere at holde lageret ved lige med enten for meget eller for lidt på lager, siger han.

Lyset titter frem
Mogens Hørdum mærker også, at situationen lysner en smule. I marts havde man fire-fem projekter, som var tæt på at blive skrevet under. Men alt blev stoppet over en kam.

- I maj fik vi skrevet et par af de mindre projekter under, hvor kunderne valgte at investere i værktøjerne, fortæller han.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.301