23948sdkhjf

Milliard til produktionsforskning skal redde industrien

Virksomheder og universiteter er klar til et storstilet samarbejde om produktionsforskning, der skal skabe tusindvis af arbejdspladser.
En forudsætning for innovation er produktion på dansk grund. Men i disse år siver industriarbejdspladser ud af Danmark. Og det er en udvikling, der i følge direktør Kjeld Stærk, Danfoss Global Services, kan blive ved, hvis ikke man går drastisk til værks. Det skriver DI.

Derfor lægges der nu op til et storstilet samarbejde mellem en række danske industrivirksomheder og landets tre tekniske universiteter.

DAME - Danish Academy of Manufacturing Exellence
Det er Danfoss, der sammen med Lego og Grundfos og andre nationale industriflagskibe er gået ind i projektet, der har fået navnet DAME – Danish Academy of Manufacturing Exellence.

Ideen, der er udsprunget på Center for Industriel Produktion på Aalborg Universitet og støttes af DI, er at investere omkring 1 mia. kr. over de næste 8-10 år. De tre tekniske universiteter, industrien og Staten skal hver bidrage med en trediedel af pengene, der skal sættes i et virtuelt laboratorium til produktionsforskning.

Målet er at knytte virksomheder og forskning tættere sammen.

Danmark på en forkert kurs
Håbet er, at det kan skabe et fundament under fremtidens industri, og dermed skabe tusindvis af arbejdspladser.

– Projektet er udarbejdet ud fra en erkendelse af, at Danmark er på en forkert kurs, som vi ikke behøver at være på. Men der er ingen snuptagsløsning på Danmarks problem. Det drejer sig ikke kun om at gå ned i løn, og det drejer sig ikke kun om at få kontrol over vores omkostningsudvikling. Vi er nødt til at have det hele med, og vi er nødt til at have en udvikling og en bevidsthed om, hvad det er for en fremtidig produktion, vi skal have i Danmark. Hvilken platform den skal bygge på, og hvor det er, at danske virksomheder skal gøre sig gældende, siger Kjeld Stærk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.191