23948sdkhjf

Stålspærs-specialist løfter overskud: Håber corona kun er et bump på vejen

Byggebranchen er ikke så hårdt ramt i første omgang som andre brancher. Og hos Grædstrup Stål, der er specialister i stålspær, håber man, at corona-krisen kun bliver et bump på vejen.

I øjeblikket producerer fabrikken blandt andet store gitterspær til Taulov Dry Port, hvor virksomheden skal levere spær til en 10.000 kvadratmeter stor hal.

- Vi har et fornuftigt salg, og vi er positive. Men man kan nok ikke komme uden om, at de fleste vil kunne mærke corona-krisen i en eller anden form i 2020. Men det er ikke noget, som vi har de store bekymringer om, siger administrerende direktør Hans-Peder Holst Nielsen, Grædstrup Stål.

Direktøren fortæller, at den østjyske virksomhed havde et par måneder, hvor salget lå under indeks i forhold til de seneste par år, men også at udviklingen nu ser ud til stille og roligt at rette sig op

Overskuddet vokser
Den over 30 mand store virksomhed har netop offentliggjort sit regnskab for 2019. Her gik resultatet før skat frem fra 2,9 mio. kr. til 4,2 mio. kr.

Det er fjerde år i træk, at der er sorte tal på bundlinjen.

- Der er ingen hemmelighed bag udviklingen. Vi laver løbende forbedringer, og der er en god gænge i branchen, siger Hans-Peder Holst Nielsen. 

Han fremhæver, at der har været et højt aktivitetsniveau i byggebranchen i et par år, hvilket smitter af på den økonomiske udvikling.   

Investeringer på tegnebrættet
En af de løbende forbedringer er en stor investering i et nyt overfladebehandlingsanlæg, som stod færdig i 2019. Anlægget giver et fald i både direkte omkostninger og energiforbrug.

- Vi har investeret i et helt nyt anlæg, og det har vi gjort for at forbedre vores produktionsflow og vores kapacitet og kvalitet, siger Hans-Peder Holst Nielsen.

- Vi går altid efter at udvikle fabrikken og følge med tiden i forhold til produktionsudstyr og digitalisering. Der er flere ting på vej, og det kommer trinvist.  

Grædstrup Stål A/S
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 14,7 13,2
Resultat af primær drift 4,8 3,7
Resultat før skat 4,2 2,9
Årets resultat 3,2 2,2
Balancesum 74,3 85,5
Egenkapital 39,6 39,2
Antal ansatte 33 36
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094