23948sdkhjf

Stålgrossist gik i minus i opkøbsår

Tibnors omsætning fik et ordentligt nøk opad i 2019. Årsagen er grossistens store opkøb af Saniståls stålaktiviteter, som er med i otte måneder af 2019-årsregnskabet.

Nøgletallene viser også, at bundlinjen gik den anden vej med et resultat før skat på -19,0 mio. kr., hvilket er det første underskud hos stålgrossisten siden 2011.

- Et underskud var ventet, men en general og betydelig nedgang på markedet i slutningen af 2019 gav en lavere volumen og forværrede resultatet. Synergierne i forbindelse med Sanistål-opkøbet vil også først have en positiv effekt i løbet af 2020, siger administrerende direktør Fredrik Haglund, Tibnor A/S, der tiltrådte i stillingen i slutningen af februar i år.

Nedlukning gik bedre end forventet
Direktøren peger på, at det første kvartal i 2020 viste en fremgang i forretningen. Synergierne mellem de to organisationer er kommet til syne på både indkøb, på IT-siden og omkostningssiden, hvor der blandt andet blev gennemført en række afskedigelser i slutningen af 2019.

- Første kvartal havde en klar fornuftig og stabil udvikling, der gav en betydelig forbedring, fortæller Frederik Haglund, som betegner situationen i corona-krisen som okay i øjeblikket.

Det er også gået bedre end forventet med at få leveret stål i corona-krisens landenedlukning. Nu er der en normal og god situation på lageret, og der er en god forsyningssituation, fortæller Fredrik Haglund. For at sikre leveringerne har grossisten brugt alternative leverandører, når det var nødvendigt.

- Det er selvfølgelig stadigvæk en usikker situation, men vi fokuserer på det, som vi kan gøre. Og det er at give kunderne værdi. Det er meget svært at sige, hvad der sker efter sommer, og hvordan den underliggende efterspørgsel udvikler sig, uddyber han.

Omorganisering
Sammensmeltningen af de to forretninger er stadig i gang. Siden 4. maj har Tibnor haft det samme ERP-system i Danmark og i Norden, og her ser Fredrik Haglund også en række styrker, når grossisten er tilbage i normaldrift.

- Vi ser frem til at vise de forbedringer og forenklinger for vores kunder, siger direktøren.

En anden ting, som også vil forenkle organisationen er, at der nu er skabt en fælles salgsorganisation for hele Tibnor A/S. Indtil forrige uge fungerede de to salgsorganisationer fra Tibnor og Sanistål hver for sig. 

Tibnor A/S
mio. kr. 2019 2018
Nettoomsætning 1.171,4 496,1
Resultat af primær drift -12,3 7,5
Resultat før skat -19,0 6,7
Årets resultat -14,8 5,2
Balancesum 755,0 164,3
Egenkapital 158,0 47,8
Antal ansatte 116 28
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094