23948sdkhjf

Tibnor: Tyske stålgrossister har laveste lagerbeholdning i 33 år

Det er stort set umuligt for de europæiske stålgrossister at få genopbygget deres lagre i øjeblikket.

Det skyldes neddroslet stålproduktion på de europæsiske værker kombineret med stor efterspørgsel og en kinesisk stålindustri, der har vendt fokus på eget hjemmemarked.

Stålgrossisten Tibnor bekræfter i en markedskommentar, at de europæiske værker ikke alene kan dække den efterspørgsel, der findes i markedet lige nu.

- Vi ser i øjeblikket, at der opstår lange leveringstider, og ståldistributører og servicentre kan ikke opbygge lagre, og kan derfor ikke efterkomme den øgede efterspørgsel der er opstået efter et år præget af COVID 19. Foreningen af Tyske grossister og servicecentre, konstaterede tidligere på året at lagerbeholdningen er den laveste i 33 år, lyder det fra Tibnors salgsdirektør Søren Pliniussen.

Tibnor forventer, at lageropbygningen og dermed bedre tilgængelighed først vil kunne finde sted hen på efteråret da de fleste værker i og udenfor Europa har leveringstider der i dag er i oktober – november 2021, og forsyningssituationen kan derfor ikke normaliseres før dette tidspunkt. 

- Vi kommer fra en lang periode med overudbud af stål i Europa, og deraf følgende lave priser, som har betydet at det har være nødvendigt at begrænse fremstillingskapaciteten og foretage konsolidering blandt stålværkerne. EU har desuden indført kvoteordninger for at begrænse importen for at beskytte den Europæiske stålindustri, skriver Søren  Pliniussen i Tibnors stålkommentar.

Artiklen er en del af temaet Råvarer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078