23948sdkhjf

Alfred Priess klar til ny start

Den vestjyske producent af lysmaster er blevet rekonstrueret og satser nu på øget eksport.
Det var ejerne selv, der valgte at begære moderselskabet Priess Invest konkurs. Men før det var det lykkedes at lave en aftale med virksomhedens banker således, at det kunne lade sig gøre at føre aktiviteterne videre.

- Konkursen kom ikke, før der var en plan. Ellers går det jo bare konkurs, og så splittes det hele ad. Det var afgørende at sikre, at driftsvirksomheden fik mulighed for at udvikle sig positivt. Konsekvensen af det blev, at det oprindelige investeringsselskab måtte gå konkurs. Dermed har ejerne tabt alt, hvad de oprindeligt skød ind i virksomheden, udtaler bestyrelsesformand Kristian Kolding til Dagbladet Holstebro Struer.

Produktudvikling og eksport
Konkursen betød dermed, at selskabet mistede sin egenkapital på 72 mio. kr. samtidig med, at selskabets bankforbindelser mistede deres tilgodehavende og selskabets ejere deres investering.

Til gengæld har ejerne investeret et nyt tocifret millionbeløb i det nye moderselskab Alfred Priess Holding A/S. Det skal sikre, at Vinderup-virksomheden i fremtiden kan udvikle en sund forretning.

Kristian Kolding regner dog ikke med, at der kommer sorte tal på bundlinjen i år, men det skyldes hovedsageligt, at der investeres i produktudvikling og i udvikling af virksomhedens eksportindsats.

- At skulle ud på eksportmarkedet starter jo med, at man får omkostninger. Først derefter får man indtægter, siger Kristian Kolding til avisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063