23948sdkhjf

Industrien: Netværk og samarbejde er vejen til vækst

Der var der stor optimisme at spore, da brancheorganisationer og produktionsvirksomheder var samlet til optaktsmøde i denne uge i forbindelse med Metal-messen 2012.
Selv om Danske Banks cheføkonom Steen Bocian talte om beskedne vækstrater for den vestlige verden og USA, så er det trods alt en verdensøkonomi, der generelt vokser – blandt andet trukket af Asien. Også de lave renter ser ud til at gøre sig gældende over de kommende år og er positivt for industrien.

Det var da også generel optimisme, der spirede på Metal-2012 kick-off mødet i Børsbygningen i København, hvor blandt andet Steen Bocian og foredragsholder og virksomhedsrådgiver Soulaima Gourani kom med deres bud på fremtiden.

Strategi for relationer og netværk
Industriens store udfordring er, at virksomhederne skal være bedre til at skabe langvarige kunderelationer.

Det gør man ifølge Soulaima Gourani ganske enkelt ved at udarbejde eksempelvis relations-strategier og loyalitets-strategier. Al forskning viser, at når mennesker deler viden med hinanden, så er de forbundet via tætte relationer.

- Det handler om, at I som organisation arbejder målrettet mod at pleje og udvide relationer. I skal uddanne medarbejdere og jer selv til at både give og tage imod viden. Kunderne skal blive en del af jeres univers, og I skal give dem en reel viden, som de kan bruge på deres eget område. Kun på den måde får man de optimale relationer til kunder og samarbejdspartnere, lød det klare budskab til metalindustrien fra Soulaima Gourani.

Innovativ produktion i Danmark
En af de virksomheder, der allerede er i gang med at omdanne de tætte relationer til øget vidensdeling er LPM Production fra Ølgod, der er en produktionsvirksomhed inden for metal- og plastindustrien med 35 ansatte. Virksomheden har etableret flere tætte samarbejdsaftaler med virksomheder, der kan supplere inden for flere kompetenceområder, og det er ifølge administrerende direktør Kurt Andersen vejen frem for danske produktionsvirksomheder.

- Fremstillingsvirksomheder skal være bedre til at samarbejde i Danmark, så vi får højere belægning på maskinparken samt mulighed for at investere optimalt. Eksempelvis ville mange virksomheder have stået bedre i dag, hvis de havde indgået innovative samarbejder med andre danske virksomheder i stedet for at outsource til fx Kina. Hvis man vil have høj kvalitet og innovativt samarbejde, så er Danmark det bedste sted at producere fremover, sagde Kurt Andersen.

Netop relationer og opbygning af de rigtige netværk kommer ifølge administrerende direktør Torben Johansen hos Danske Fagmesser til at fylde rigtig meget på Metal 2012 i Fredericia Messecenter den 24.-26. april. På messen etableres en række tiltag, der giver optimale muligheder for opbygning af relationer og netværk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094