23948sdkhjf

Kongskilde køber JF-Stoll

DLG køber via Kongskilde Industries aktiverne i det danske JF-Stoll. Overtagelsen sker med virkning fra d. 26. september 2011, kl. 16.
JF-Stoll har gennem de sidste par år haft den økonomiske krise ret tæt på kroppen, og det er i den forbindelse, at DLG-koncernen nu kommer ind i billedet.

– Vi har valgt at gå ind og overtage aktiverne i JF-Stoll – og det hænger ganske fornuftigt sammen med de aktiviteter, vi allerede har i Kongskilde. Selskabet stod i en situation, hvor der var behov for en hurtig afklaring med henblik på at sikre den fremadrettede drift. Købet er en rigtig interessant mulighed, som vil styrke Kongskildes position på landbrugsmaskinmarkedet yderligere, siger Asbjørn Børsting, koncernchef i DLG og formand for Kongskilde Industries.

Et løft for Kongskilde
JF-Stoll, der er ejet af J. Freudendahl A/S, har de sidste år haft en årsomsætning på omkring 300 mio. kr. Bag det står 230 medarbejdere, hvoraf hovedparten er beskæftiget på de to produktionsenheder i Sønderborg.

- JF har i år rundet de 60 år, og det er et selskab med stærke traditioner og et meget stærkt og innovativt brand inden for græsmaskiner og fuldfodervogne. Det program giver et særdeles godt match med Kongskildes produktprogram. Der er ikke overlap, så det er et løft for Kongskilde at blive full-line på markredskaber, siger Asbjørn Børsting, der ser en del synergier med det nye setup.

- Det er naturligt, at der i to virksomheder som JF og Kongskilde er produktionsprocesser, der minder særdeles meget om hinanden, og der er mulighed for at optimere på bl.a. produktionsflow og laserudstyr. Det gælder også indkøb samt de klassiske områder som salg og marketing samt it, tilføjer Asbjørn Børsting.

Turbulente fire dage
Det har været fire turbulente dage hos JF-Stoll.

Ledelsen hos JF-Stoll kunne i fredags orientere de ansatte om, at virksomheden ville gå konkurs, såfremt det ikke lykkedes kurator Christian Jul Madsen at sælge virksomheden i løbet af weekenden.

I går kl. 10.00 kunne virksomheden således afsløre at det var lykkedes at finde en løsning, og de ansatte blev sendt i arbejde igen.

Nu overtager Kongskilde aktiviterne i JF-Stoll.

Læs artiklen: JF Stoll reddet på målstregen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.579