23948sdkhjf

Rådgiver om Kiwa-sag: Det er helt uhørt

Rådgiver Knud Flensted-Jensen fra Nørskov Miljø kalder det helt uhørt, at hele smedebranchen er kastet ud på usikker grund, fordi certificerings-virksomheden Kiwa på mandag står til at blive de-notificeret som certificeringsorgan

Med 50 smedevirksomheder på kundelisten, følger rådgiver Knud Flensted-Jensen, Nørskov Miljø sagen om Kiwa og EN1090 tæt.

Han har hjulpet smedene til at opnå EN1090-certifikatet, så de kan sende CE-mærket bygnings- og konstruktionsstål ud til deres kunder.

Certifikaterne er underskrevet og stemplet af Kiwa, og på mandag kan dette stempel være ugyldigt, hvis Kiwa bliver de-notiferet som certificeringsorgan af DANAK

I et brev til sine kunder kalder Knud Flensted-Jensen sagen for "helt uhørt", og han uddyber overfor Jern & Maskinindustrien.

- Vi har aldrig før været ude for, at en hel branche er blevet truet på deres mulighed for at producere lovligt på denne her måde, siger Knud Flensted-Jensen med henvisning til, at det ikke siden et møde i september er lykkedes for Kiwa og DANAK at finde til enighed om en løsning efter fejl og afvigelser fundet på EN1090-audit tidligere i år.

Læs også: Stålcertificering ramt af kaos

- Kiwa har været alt for længe om at informere deres kunder om det her og tilsyneladende ikke håndteret afvigelserne fra DANAK tilstrækkeligt og i tide, siger Knud Flensted-Jensen, som ikke tør sige, hvad der sker på mandag.

Men han frygter, at Kiwa bliver denotificeret og dermed bliver samtlige EN1090-certifikater udstedt af Kiwa ugyldige.

- Min anbefaling til branchen lige nu er at være parat til at få gennemført certificering meget hurtigt hos et andet certificeringsbureau. Hvis Kiwa bliver de-notificeret på mandag, så skal man også være opmærksom på, at man fortsat skal anvende det samme kvalitetsstyringssystem, man har i dag, og at det er det nuværende kvalitetsstyringssystem, der skal ny-certificeres, siger Knud Flensted-Jensen.

Han påpeger, at en certificering på et eksisterende kvalitetsstyringssystem kan håndteres forholdsvist hurtigt.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109